Kahvehaneyi kütüphaneye çevirdiler

Kahvehaneyi kütüphaneye çevirdiler

Ankara’nın Polatlı ilçesi Eski Köseler köyü sakinleri, örnek bir davranışa imza atarak köy kahvehanesini kütüphaneye dönüştürdü.

Kaymakamlık tarafından yaptırılan çok amaçlı binanın kahvehane olarak kullanan bölümü, artık köylülere kıraathane (okuma evi) olarak hizmet verecek.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İlçe Müftüsü Dursun Ali Coşkun ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Hadis Dersleri'ni de günün belirli saatlerinde burada yapan köylüleri ziyaret etti.

Kaymakam Bilgin, kahvehaneyi, kütüphaneye çeviren köylülere teşekkür ederek, bu davranışın diğer köylere de örnek olması temennisinde bulundu.

Bilgin, “Burası daha önce kahvehane olarak kullanılırken, köy halkı burayı kıraathane haline getirmiş. Kültür odası, kültür evi şekline dönüşmüş.

Bu durum, bizi ziyadesiyle memnun etti. Bu alanda zaten sigara içmek yasak. Onun dışında oturup da oyun oynamak ve benzeri şeyleri kaldırmışsınız.

Bunun yerine hem sohbet imkânı hem de çeşitli konularda bilgi alma, bilgi alışverişinde bulunmak kitap okumak gibi güzel faaliyetleri burada sergiliyorsunuz ve sergilemeye devam edeceksiniz. İnşallah bu örnek davranışınız diğer köylerimize de örnek olur.” dedi.

Polatlı Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kısa bir süre önce başlatılan 'Hadis Dersleri'nin, köy imamı tarafından kütüphaneye çevrilen kahvehane verildiğini söyledi.

Eski Köseler köyü Muhtarı Hayri Bilgin, “Bizim köyümüz 50 hane. Köy halkımız genellikle çiftçilikle uğraştığı için kışın boş vakti çok oluyor. Köyümüzde kaymakamlığımızın yaptırdığı binanın bir bölümünü kahvehane yapmıştık. Ama köyümüzde oyun kültürü olmadığı için kahve olarak kullanmıyorduk. Sonra bir karar aldık ve kahveyi, kütüphaneye çevirdik. Köy imamız günün belli saatlerinde bizlere burada dini konular hakkında bilgi veriyor.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :