Kalabalığın çokluğu zirve yaptırdı

Kalabalığın çokluğu zirve yaptırdı

Başbakan Erdoğan, Kütahya'da halka seslendi ve meydanı dolduran kalabalığın çokluğu karşısında ''Kütahya'da zirve yaptık'' dedi.

Kütahya'da miting sonrası açılış törenlerine katılan Başbakan Erdoğan, hükümet olarak yatırımlar için gerekli kaynağı açıklarken bor madenine dikkat çekti.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bakkal dükkanı açmıyoruz, görüyorsunuz, yatırım ortada. Ülkemizde artık bor madenini işliyoruz. Bor stratejik birçok yatırımda kullanılan bir maden. Uçağından tut otomobiline kadar her hassas sektörde kullanılan bir maden'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Kütahya'da 47 tesisin ve hizmetin açılışını yaptı, bunların Türkiye'ye ve Kütahya'ya hayırlı olmasını diledi.

Kütahya'nın toprağı sanatla, alın teriyle yoğurup üretime dönüştüren, Türkiye'nin adının dünyada gıptayla, beğeniyle duyulmasını sağlayan bir şehir olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Tarihiyle, kültürüyle, üretimiyle ülkemize büyük faydalar sağlayan, katkı veren Kütahyamıza biz de hizmetlerimizle destek olalım, önünü daha da açalım istedik'' diye konuştu.

Toplu açılış töreniyle çeşitli kuruluşlar tarafından hayata geçirilen 47 hizmet ve eseri Kütahya'nın, Kütahyalıların hizmetine sunduklarını belirten Erdoğan, yatırımlarda olduğu gibi açılışlarda da önceliği eğitime verdiklerini söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bugün Kütahyamıza merkezde bin kişilik, Simav'da 500 kişilik olmak üzere iki yükseköğrenim yurdu kazandırıyoruz. Merkezdeki yurdumuzda bulunan yarı olimpik ve termal yüzme havuzlarımız da bu yıl hizmet vermeye başlayacak. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumumuz tarafından toplam 35 milyon 231 milyar liralık yatırımla inşa edilen bu yurtlarla ildeki yurtlarımızın yatak sayısı 4 bini geçmiş oldu.

Açılış törenini gerçekleştirdiğimiz Sosyal Bilimler Lisesi, Kütahyamıza kazandırdığımız 32 derslikli eğitim kurumlarımızdan biri. Türkiye'de kendi alanında yüksek nitelikli eğitim vermesi amacıyla sosyal bilimler liselerini ilk defa biz kurduk. Şu anda, resmi açılışını bugün gerçekleştirdiğimiz Kütahya'yla birlikte ülkemizde toplam 25 sosyal bilimler lisesi faaliyet gösteriyor. Bugün sosyal bilimler lisemizle birlikte Gediz Anadolu Öğretmen Lisesi'nin, Gediz Fen Lisesi'nin, Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, Haymeana Kız Meslek Lisesi'nin, Aysel-Selahattin Erkasap Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi'nin, Dumlupınar Lisesi'nin, Kuşu Çok Programlı Lisesi'nin, Emet Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışlarını yapıyoruz. Ayrıca, 14 ilköğretim okulumuzu, 100 yataklı kız öğrenci pansiyonumuzu, Linyit İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonu ve Gediz Lisesi Kapalı Spor Salonu'nu da bugün resmen hizmete alıyoruz. Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni de yine bugün hizmete alıyoruz.

Bugüne kadar sadece marşlarda ifade edilen 'yurdu demir ağlarla örme işini' bizzat yapıyoruz. Alayurt-Balıkesir hattının Kütahya ile Tavşanlı arasındaki 50 kilometrelik bölümünü yeniledik, onun da burada açılışını gerçekleştiriyoruz. İl Özel İdaremiz tarafından yapılan Yüreğil Göleti, Belkavak Göleti ve sulama tesisi, Efir Göleti ve Balıköy yolu asfaltını da bugün burada resmen hizmete alıyoruz.''

Belediye tarafından yapılan güzel yatırımlar, hizmetler bulunduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, belediyenin Vefa Mahallesi köprülü kavşak ve çevre tanzimini, sulama kanalları rehabilitasyonu ve yol genişletmesini, Bölcek duble yolunu, yeni hal tesisini, Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Eğitim Araştırma Merkezi'ni, Tüpçüler toplu iş yerlerini, Kent Parkı birinci etabını, çok katlı otoparkı, Çinigar yeni şehirlerarası otobüs terminalini, Kütahya Et Entegre Tesisi'ni şehre kazandırdığını söyledi.

Erdoğan, bunları da bugün resmen hizmete aldıklarını kaydetti.

Canlı bağlantıyla açılışlarını yapılacak iki önemli tesis daha bulunduğunu bildiren Erdoğan, bunlardan birinin Altıntaş Beşkarış Barajı olduğunu söyledi.

Erdoğan, ''Yapımına 1993 yılında başlanan bu barajın 10 yılda sadece yaklaşık dörtte biri tamamlanabilmişti. Biz kalan kısmını süratle tamamlayıp su tutmaya başlamak suretiyle 50 milyon lira yatırım bedeli olan Beşkarış Barajımızı bugün hizmete açıyoruz. İnşallah sulama tesislerini de en kısa sürede inşa ederek bu bölgemizdeki 102 bin dekar tarım alanını sulamaya açacağız'' dedi.

Canlı bağlantıyla açılışını yapacakları bir diğer hizmetin ise Emet Borik Asit Tesisi'nin ikinci bölümü olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, ''Biliyorsunuz dünyadaki bor rezervlerinin yüzde 70'i ülkemizde. Bu önemli madeni en verimli şekilde değerlendirmek için çok ciddi yatırımlar yaptık. 2003 yılında Emet'teki ilk fabrikanın açılışını da bizzat yapmıştım. Bugün de 50 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen ikinci fabrikanın açılışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah burada üçüncü fabrikayı yapıp hizmete açmak da bize nasip olacak'' diye konuştu.

Bütün bu tesisleri ve hizmetleri ülkemize, Kütahya'ya kazandıran bakanlıklara, kuruluşlara, belediyeye, işçisinden mühendisine mimarına, emeği geçen herkese teşekkür eden Başbakan Erdoğan, tesislerin ve hizmetlerin hayırlı olmasını diledi.

Canlı bağlantıyla hizmete açılan barajı vatandaşlara izleten Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Eskiden ne diyorduk biliyor musunuz? 'Su akar Türk bakar' diyorduk. Şimdi ne diyoruz 'Su akar Türk yapar' diyoruz. İşte burada, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri, eserler burada. Gençler, bakın görüyorsunuz değil mi? Bu barajlar çok önemli. Bunlar para. Bize 'nereden kazanıyorsunuz' diyorlar. Buradan kazanıyoruz. Bunlar hep para, yatırım ve ardından inşallah ülkemize para olarak bunlar dönecek. Yenilerini yenilerini yenilerini yapacağız. Finans yönetimi bu, para yönetimi bu, ülke yönetimi bu.''

Erdoğan, daha sonra, DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur ile Altıntaş Kaymakamı Asım Solak'tan butona basarak Altıntaş Beşkarış Barajı'nın açılışını yapmalarını istedi.

-''ÜLKEMİZDE ARTIK BOR MADENİNİ İŞLİYORUZ''-

Erdoğan, daha sonra, Emet Bor İşletme Müdürlüğü Borik Asit Tesisleri'ne canlı bağlantıyla bağlandı.

Başbakan Erdoğan, yönetmene talimat vererek tesislere zum yapmasını ve ardından geniş açıyla tesislerin gösterilmesini istedi.

Açılış törenine katılan vatandaşlara seslenen Erdoğan, ''Bakkal dükkanı açmıyoruz, görüyorsunuz, yatırım ortada. Ülkemizde artık bor madenini işliyoruz. Bor stratejik bir çok yatırımda kullanılan bir maden. Uçağından tut otomobiline kadar her hassas sektörde kullanılan bir maden'' diye konuştu.

Erdoğan, daha sonra tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışların ardından Başbakan Erdoğan, Sosyal Bilimler Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

Erdoğan, sınıfları ziyaret ederek, öğrencilerle birlikte ders dinledi.

Öğrencilerle sohbet eden Erdoğan, zaman zaman da öğrencilerle şakalaştı.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreninden önce AK Parti Kütahya İl Başkanlığının yeni binasını hizmete açtı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.