Kalyon Enerji'nin %50'si satıldı.

Kalyon Enerji'nin %50'si satıldı.

Birleşik Arap Emirliği merkezli International Energy, Türkiye’deki Kalyon Enerji'nin %50'sini 490 milyon dolara satın aldı.

Kalyon Holding, faaliyette bulunduğu enerji sektöründe, Abu Dhabi Borsası’nda halka açık olan International Holding Company PJSC’nin iştiraki International Energy Holding (IEH) ile enerji alanında stratejik iş birliğine imza attı.

Kalyon Enerji hisselerinin yüzde 50'sinin satışına yönelik anlaşma ilgili otoritelerin onayının ardından resmi olarak tamamlanacak.

Söz konusu anlaşmanın sadece iki ülke adına değil, bölgesel çapta da büyük bir öneme haiz olduğunun altını çizen Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu; “Enerji sektöründe attığımız adımlar ve hayata geçirdiğimiz yatırımlar, bugüne kadar yabancı yatırımcıların ilgisine mazhar olmuştu. IEH ile gerçekleştirdiğimiz görüşme ve karşılıklı değerlendirme sonunda, Kalyon Enerji hisselerinin yüzde 50’sini devretme konusunda anlaştık. Bu beraberlik Kalyon Holding’in global marka olma yolunda en önemli kilometre taşlarından biri olacak. Kurumumuza ve ülkemize duyulan güvenin bir göstergesi olan bu tarihi imza ile inşaat, enerji ve havacılık gibi stratejik alanlarda derinleşmeye ve gıda gibi yeni alanlara girmeye; Holdingimizin ve Türkiye’nin bayrağını farklı coğrafyalarda gururla dalgalandırmaya, ülkemize daha çok yatırım yaparak ekonomiye, büyümeye, istihdama katkı sağlamaya devam edeceğiz. İklim değişikliği çağımızın belirleyici zorluğu olduğu için, dünyayı sürdürülebilir bir yeşil ekonomiye dönüştürme çabalarımızı artırarak sürdüreceğiz” diyerek; bu sürece katkıda bulunmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.