KAMALAK 'GENÇLİK ÖĞRETMENLERE EMANET'

KAMALAK 'GENÇLİK ÖĞRETMENLERE EMANET'

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI SAYIN PROF. DR. MUSTAFA KAMALAK ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI YAYINLADI.

 

Kamalak; “Gençliğine sahip olan geleceğinden emin olur. Çağın fen ve teknolojik bilimleriyle teçhiz edilmiş, ahlak ve maneviyat sahibi gençler, Yeniden Büyük Türkiye’nin inşasında en değerli servetimiz olacaktır” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında tüm eğitim camiasının öğretmenler gününü kutlayan Kamalak; “Öğretmenlerimizin karşı karşıya bulundukları zorluklara rağmen ortaya koydukları gayret ve fedakarlık her türlü takdirin üzerindedir” dedi.

 

Türkiye’nin en büyük zenginliğinin genç nüfus olduğunu hatırlatan Kamalak, “Bir ülkenin en büyük gücü, imanlı inançlı evlatlarıdır. Gençliğine sahip olan geleceğinden emin olur. Çağın fen ve teknolojik bilimleriyle teçhiz edilmiş, ahlak ve maneviyat sahibi gençler, Yeniden Büyük Türkiye’nin inşasında en değerli servetimiz olacaktır” dedi.

 

Altın nesil yetiştirme gibi ulvi bir görevin sorumluluğunu omuzlarında taşımalarına rağmen öğretmenlerin, uygun çalışma şartlarından ve maddi imkandan yoksun olduğunu vurgulayan Kamalak ; “Maalesef öğretmenlerimiz ciddi sorunlarla boğuşmaktadır. Büyük bölümü ailesinin geçimini sağlayabilmek için işportacılık, simitçilik, şoförlük gibi ek işler yapmak zorunda kalmaktadır.  Türkiye, OECD ülkeleri arasında öğretmenine en düşük maaşı veren ülkelerden biridir. Avrupa ülkelerindeki bir öğretmen özlük hakları bakımından, bizim öğretmenlerimizden 3- 4 kat daha fazla ücret almaktadır. Öğretmenlere uygun çalışma şartlarını hazırlayamayan, hak ettikleri maddi imkânı sağlayamayan bir sistemden, kaliteli eğitim beklemek hayaldir” dedi.

 

 

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER

 

Eğitim camiasının bugün karşı karşıya bulunduğu en büyük sorunlardan birinin de ataması yapılmayan öğretmenler konusu olduğunu belirten Kamalak, “Ülkemizde çok ciddi bir öğretmen açığı vardı. Bu açık derhal kapatılmalıdır. Hem öğrencilerimize hem de atanamayan öğretmenlerimize yıllardır yaşatılan bu mağduriyet derhal giderilmelidir. Çünkü Eğitim bir ülkenin en önemli ve en öncelikli meselesidir” dedi.

 

Kendisinin de akademisyen olarak uzun yıllar eğitim camiasının içinde yer aldığını kaydeden Prof. Dr. Mustafa Kamalak,“Öğretmenlerimizin hangi fedakarlıklarla çalıştıklarını çok iyi biliyorum. Tüm olumsuzluklara rağmen Öğretmenlerimizin gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdikleri fedakârlık ve çaba her türlü takdirin üzerindedir. Kendilerine bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiasının 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum” diyerek mesajını tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.