Kamalak: İngiltere'den bile önde olacaktık

Kamalak: İngiltere'den bile önde olacaktık

Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak, ''Eğer milli görüşün yolu kesilmeseydi, Türkiyemiz şu an Almanya'dan da, Fransa'dan da, İngiltere'den de çok ama çok daha ileri aşamalarda olurdu'' dedi.

Kamalak, Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti ve muhalefet partilerini eleştirdi.

Kamalak, 40 yıllık süre içerisinde halkı hiç aldatmadıklarını, bir kez olsun yalan söz söylemediklerini dile getirdi.

Halktan aldıkları oyları birer dua olarak kabul ederek hareket ettiklerini ifade eden Kamalak, şunları söyledi:

''Size vermiş olduğumuz taahhütlerden asla feragat etmedik, verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek için önümüze çıktılar. Bu yolda parti verdik, parti verdik, parti verdik. Tam dört defa parti verdik, dünya çapında lider verdik, başbakan, bakanlar, milletvekilleri verdik. Sizler de gayet iyi biliyorsunuz ki, Rabbim de şahit ki, sizlere vermiş olduğumuz sözlerden asla taviz vermedik. Eğer milli görüşün yolu kesilmeseydi emin olun Türkiyemiz şu an Almanya'dan da, Fransa'dan da, İngiltere'den de çok ama çok daha ileri aşamalarda olurdu. Yazık ki yolumuzu kestiler. Aslında milletimizin yolunu kestiler, sizlerin yolunu kestiler. Geriye dönüp baktığımızda mili görüşün ne kadar doğru ve haklı olduğu müşahhas biçimde ortaya çıkmış bulunmaktadır.''

Kamalak, işsizliğin toplumun en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkati çekerek, işsizlik sorununu çözmek için halkı partisine oy vermeye davet etti.

Meclisteki üç partinin bir araya gelerek işsizlik sorununun çözümü için aynı masaya oturmadıklarını söyleyen Kamalak, şöyle devam etti:

''Bundan 10 yıl önce mi işsizlik daha fazlaydı, şimdi mi? Şu halde mevcut partilerin işsizliği çözemeyecekleri kesin. Bundan 10 yıl önce Türkiye'deki işsizlik oranı yüzde 6 idi, şimdi ise yüzde 11,9. Yani işsizlik oranı aşağı inmemiş ve ikiye katlanmış, yüzde 100 artmıştır. 10 yıl önce mi terör olayları yoğundu, şimdi mi? Bu meclisteki partilerin bir araya gelip Türkiye'de terör olayları nasıl çözülür diye hiç müzakere ettiklerini gördünüz mü? Türkiye'nin en önemli problemlerinden birisi kamu borçlarıdır. 10 yıl önce mi ülkenin borç yükü ağırdı, şimdi mi? Bu iktidar iş başına geldiği zaman Türkiye'nin iç ve dış borcu 186 milyar dolardı. Şimdi 525 milyar dolar. Bunu kendi durumunuzdan da bilirsiniz.''

Milli görüşün programlarla ve projelerle iktidara geldiğini belirten Kamalak, eğitim, sağlık, hayvancılık ve çeşitli alanlarda projelerle geldiklerini söyledi.

Kamalak, AK Parti'nin 2023 vizyonunu da eleştirerek, ''Sayın Başbakanımız diyor ki, 'Bu seçim dönemi benim son dönemim olacak.' Peki bu dönemde seçilecek milletvekillerinin görev süresi ne zaman sona eriyor? Dört sene sonra sona erecek. Sayın Başbakan yeniden aday olmayacağına göre, başbakan da olmayacak demektir. Peki, görev süresi 2015 yılında sona erecek olan Sayın Başbakan, 2023 yılındaki projeyi nasıl hayata geçirecek, nasıl taahhüt edecek bunu?'' diye konuştu.

Kamalak, 40 yıldan beri hesap yaptıklarını ifade ederek, ''Tarım alanında geldiğimiz zaman kotalar var ya, hepsini kaldıracağız. O kotaları bu millet koymadı. Çiftçimiz, kamyoncumuza vergiden arındırılmış, Mavi Mazot Projesi uygulayacağız. Bunu 1996'da yaptık, mazotu 90 kuruşa verdik o zaman. Aynı şeyi yeniden yapacağız. İşsizliği önlemek için üretim seferberliği başlatacağız. Tüketim ekonomisi değil, üretim ekonomisi kuracağız. İşsizliği önlemek amacıyla 30 yıl süreyle yatırımcı şirketlerden vergi almayacağız'' şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.