Kamer Genç Arınç'la kapıştı

Kamer Genç Arınç'la kapıştı

Devlet Bakanı Arınç ile Kamer Genç arasında TBMM'de ağız kavgazı yaşandı. Arınç, Genç'i yalan söylemekle suçladı.

Meclis Genel Kurulu'nda, Türkiye ile Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi ve ihale işlemleriyle ilgili kanun tasarısının görüşmeleri devam ederken, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in, "Siz İngiliz hükümetinin bakanları mısınız?" sözü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın tepkisine neden oldu.

Meclis Genel Kurulu'nda, Türkiye ile Suriye sınırındaki mayınlarının temizlenmesi ve ihale işlemleri ile ilgili tasarının görüşmeleri devam ediyor. Tasarıyla ilgili söz alan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Manisa Turgutlu'da bir mitinge katıldığını ve Çal Dağı'ndaki nikel maden arama çalışmalarıyla ilgili protestolar olduğunu belirterek, Turgutlu Belediye Başkanı'nın kendisine, "İngiliz büyükelçi bastırdı Çevre Bakanımız da izin vermek zorunda kaldı" dediğini kaydetti. Genç'in "Siz İngiliz hükümetinin bakanları mısınız yoksa Türk hükümetinin bakanları mısınız?" sözü ise AKP'lilerin tepkisine neden oldu.

ARINÇ'TAN CEVAP GEÇİKMEDİ

Genel Kurul'da Genç'in sözlerine yanıt veren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise tepki gösterdi. Genç'in hükümeti itham ederken "hicap' duyduğu kelimeler kullandığını belirten Arınç şunları söyledi:

"Turgutlu Belediye Başkanımızı aradım. Belediye başkanımızın bana söylediği şudur; kesinlikle yalandır, iftiradır. Ben Kamer Genç'i sadece televizyonlardan tanıyorum. Böyle bir konuşmayı kendisine de yapmadım, hiç kimseye de böyle bir şey söylemedim. Lütfen bana tutanakları gönderin ben kendisi hakkında yasal haklarımı kullanacağım ama şunun bilinmesini istiyorum, böyle bir söz yalandır ve büyük bir iftiradır. İngiliz büyükelçi bastırdı ve çevre bakanı izin vermek zorunda kaldı sözünün sayın başkan kabul etmiyorlar ben de kabul etmiyorum. Hükümetim adına böyle bir ithamı kesinlikle kabul etmiyorum. Bundan önceki hükümetlerin bakanlarının olduğu gibi bizim de bir tek idealimiz var Türk milletimizin ve ülkemizin çıkarlarını korumak. Biz Türk milletinin Türk hükümetinin bakanlarıyız."

Etiketler :