Kamer Genç Erdoğan'ı istifaya çağırdı

Kamer Genç Erdoğan'ı istifaya çağırdı

CHP'li Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tunus'taki olaylardan ders alarak istifa etmesi gerektiğini savundu.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın Tunus'taki olaylardan ders alarak istifa etmesi gerektiğini savundu.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Tunceli'ye gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Erdoğan ve Hükumete yüklendi. Gazetecilerin,Türk Telekom Arena'nın açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın protesto edilmesi ile ilgili sorusuna yanıt veren Kamer Genç, Başbakana yapılan protestoları olumlu bulduğunu söyleyerek, vatandaşın bu tepkisinin ardından, Başbakanın istifa etmesi gerektiğini ifade etti.Türkiye'nin dikta rejimi içinde olduğunu dile getiren Genç, "Türkiye şu anda dikta rejimi içindedir. Halk burada bir tepki göstermiştir.Tayyip Erdoğan, Tunus'taki olaydan ders alması lazım.Herkes benim lehime dememelidir.Halkı tehdit edemez,halk gücü karşısında ayakta duramaz.Ben Tayyip Erdoğan'nın yerinde olsam o olaydan sonra gider istifa eder ve yerime otururum.Bundan sonra kolay kolay halkın içinde gezemez." diye konuştu.

Milletvekili Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Maalesef Türkiye'de AK Parti hükumetinin yaptığı keyfilikler, yaptığı hukuk dışı uygulamalar nedeniyle vatandaş dolmuş.Tayyip Bey, basını susturmuş, yargıyı susturmuş. Halk burada gücünü göstermiş,Tayyip bey bundan ders çıkarırsa iyi, çıkarmazsa bunun sonu daha kötü olur."

Etiketler :