Kamer Genç'i bekleyen sürpriz

Kamer Genç'i bekleyen sürpriz

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i protesto eden hemşehrileri bakın ne yapacak?

Referandum için hayır kampanyası yürüten CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i protesto eden hemşehrileri, kendisini çamurla karşılamaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevaplandıran Munzur'da Sürdürülebilir Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Yürek, dernek yönetim kurulu olarak Tunceli'nin iki milletvekilini yanlıştan dönmeleri için deklarasyon ile uyardıklarını söyledi.

Deklarasyonun, üyelerden gelen talep üzerine hazırlandığını belirten Alevi Kürt entelektüellerinden Yürek, "Sürdürülebilir yaşam için öncelikle savaşın bitmesi gerekiyor. Savaşın bitmesi, özgürlüklerle demokrasinin güçlenmesi için de referandumdan evet çıkması gerekiyor. Tunceli'nin 2 milletvekilinin 'hayır' ve veto propagandaları' halkımızın taleplerini yansıtmıyor. Bu tavırlarından vazgeçmemeleri halinde kendilerini memleketimize sokmama, yüzlerine çamur atma gibi protestolarla memlekete ayak basamaz hale getirme gibi ciddi tepkiler var." diye konuştu.

Halkın darbe anayasasında yapılacak her değişikliğe taraftar olduğuna dikkat çeken Yürek, milletin aslının vekillerinden anayasa değişikliğini desteklemelerini istediğini vurguladı.

Halkın taleplerine rağmen değişikliğe karşı çıkmanın ciddi kuşkulara sebep olduğunu belirten Munzur'da Sürdürülebilir Yaşam Derneği Başkanı Yürek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dersim'in 2 vekili var. Bunların talimat alacakları tek yer Dersim seçmenidir. 'Hayır' ve 'vetocu' tutumları, birinin Ergenekoncuların, ötekinin İmralı ve Kandil'in talimatları doğrultusunda hareket ettiği kuşkusundayız. Halkın özgürlüğü için hayati önem taşıyan bu değişikliklere karşı çıkmanın başka da izahı bulunmuyor."

Anayasa değişikliğini desteklerken yapana değil yapılana baktıklarını belirten Yürek, milletvekillerinin ne düşündüğünün ve ne söylediğinin önemi bulunmadığını söyledi.

30 yıl sonra 12 Eylül faşist rejiminin anayasasından kurtulma fırsatı yakalandığını kaydeden Yürek, "Egemenliğimizi 100 yıla yakındır gasp eden darbeci, Ergenekoncu bu ırkçı faşist zihniyetin darbe anayasasında halkın lehine yapılacak her değişiklik girişiminin zerre-i miskalini destekleriz. Vekillerimizin de desteklemesini istiyoruz. Çünkü kendileri, AK Parti'nin lehimize olan tüm, ilerici, iyi ve doğrularını desteklemek, aleyhimize olan yanlış ve gerici çabalarını da kösteklemekle görevliler." açıklamasında bulundu

Etiketler :