Kamerun'da TİKA kadın derneğine tavukçuluk desteği sağladı.

Kamerun'da TİKA kadın derneğine tavukçuluk desteği sağladı.

YAOUNDE (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kamerun'un Merkez bölgesine bağlı Lekie Departmanında faaliyet gösteren Lekie...

YAOUNDE (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kamerun'un Merkez bölgesine bağlı Lekie Departmanında faaliyet gösteren Lekie Kadın Dayanışma Derneğine (SOFEL), etlik tavuk üretimine yönelik destek verildi.

TİKA Yaounde Koordinatörü Burak Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin gerçekleştirildiği Elig-Mfomo ilçesine bağlı, yaklaşık 50 aileden oluşan Endama I köyüne 260 metrekare büyüklüğünde bir kümes kurularak 2 bin civciv hibe edildiğini belirtti.

Bölgede açılan kuyu ile Endama I köyünün yanı sıra civardaki 15 köyde yaşayan yaklaşık 2 bin kişinin su ihtiyacının giderildiğini aktaran Özden, "Proje kapsamında teslim edilen manyok ezme makinası ile de köyde ekilen ve Kamerun'da önemli bir besin maddesi olan manyokun işlenip satılarak gelir elde edilmesi ve oluşan işletme maliyetlerinin bir kısmının karşılanması amaçlandı." ifadelerini kullandı.

SOFEL Başkanı Atoah Abene de dernek üyelerinin tavuk yetiştiriciliği eğitimi almalarına rağmen bugüne kadar finansman yetersizliği nedeniyle bu tasarılarını hayata geçiremediklerini, TİKA desteğiyle hayata geçen proje için minnettar olduklarını kaydetti.

Abene ayrıca, proje ile köylerindeki ticari hareketliliğin ve civar köylerle etkileşimin ciddi şekilde arttığını belirterek, kurulan tesisin komşu köylere önemli bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.