Kamu Başdenetçisi Malkoç, Mardin'de STK temsilcileri ve muhtarlarla buluştu

Kamu Başdenetçisi Malkoç, Mardin'de STK temsilcileri ve muhtarlarla buluştu

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Mardin'de sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.Malkoç, kamu denetçileri...

MARDİN (AA) - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Mardin'de sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Malkoç, kamu denetçileri Fatma Benli Yalçın, Arif Dülger, Sadettin Kalkan ve Celile Özlem Tunçak ile bir otelde düzenlenen programda, STK temsilcileri ve muhtarlarla buluştu.

Programda konuşan Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunun idare ile vatandaş arasında çıkan herhangi bir sorunda müracaat edilecek kurumlardan biri olduğunu söyledi.

Son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde hizmet alanlarının genişlediğini ve hizmet kalitesinin arttığını ifade eden Malkoç, "Sağlıktan ulaşıma, eğitimden çalışma hayatına kadar birçok konuda önemli mesafeler aldık. Belediye hizmetlerinde aynı şekilde gelişmeler var. Savunmadan güvenliğe kadar, refahtan huzura kadar önemli mesafeler aldık. Bu hizmetlerin topluma sunulmasında idareci veyahut kamuda görevli olanların eksiği ve kusuru olabilir. İşte bunların mahkemeye gidilmeden düzeltilmesine imkan sağlayan kurumlardan bir tanesi de Kamu Denetçiliği Kurumudur." dedi.

Kamu Denetçiliği Kurumunun idareci ve vatandaş arasında bazen bir ara bulucu bazen bir hakem bazen de bir barış köprüsü vazifesi gördüğünü vurgulayan Malkoç, yapılan başvuruların çok hızlı, kolay ve ücretsiz gerçekleştiğini, başvuruların en geç 6 ay içerisinde karara bağlandığını anlattı.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş da Kamu Denetçiliği Kurumunun idarenin hizmet kalitesinin yükseltilmesi, iyi yönetim ilkelerinin yerleşmesi, insan haklarının gelişmesi gibi önemli hizmetleri yerine getirdiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, görüş ve önerilerini dile getirirken Malkoç ve kamu denetçileri, soruları yanıtladı.

Programa; Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Adalet Komisyonu Başkanı Önder Kürşat Mutlu, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, kaymakamlar, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.