Kamu Denetçiliği Kurumu Ombudsmanlık Kulüpleri Öğrencileri Kızılay Heybelida Kampında Buluştu

Kamu Denetçiliği Kurumu Ombudsmanlık Kulüpleri Öğrencileri Kızılay Heybelida Kampında Buluştu

KDK tarafından Üniversitelerde organize edilen Ombudsmanlık Öğrenci Kulüpleri ile 03-05 Ekim 2022 tarihleri arasında Kızılay Heybeliada Kampı’nda bir program gerçekleştirildi.

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü ile Kamu Denetçiliği Kurumu arasında işbirliği amacıyla yapılan protokol sonrasında, KDK tarafından Üniversitelerde organize edilen Ombudsmanlık Öğrenci Kulüpleri ile 03-05 Ekim 2022 tarihleri arasında Kızılay Heybeliada Kampı’nda bir program gerçekleştirildi.

Program kapsamında gençlere iki Kurum’un işleyişleri ve çalışmaları hakkında temel eğitimler verildi. Türk Kızılay’ının Genç Kızılay Ekibi ile Ombudsmanlık Kulüp Öğrencilerinin entegrasyonu, gerekli hallerde beraber çalışabilme kabiliyetlerinin geliştirilmesi gibi konulara ağırlık verildi.

Programın açılış konuşmasını Kamu Denetçiliği Kurumu Genel Sekreteri Mehmet Sarı yaptı. KDK Genel Sekreteri konuşmasında Türkiye Ombudsmanlığını ve Kurumun uygulamalarını anlattı. Öz olarak insana dair, insan için yapılacak bütün faaliyetlerde iki kurumun birliktelikten doğacak anlayışın toplumun yararına olduğu konusuna değinen Mehmet Sarı sözü Kamu Denetçilerine verdi.

Kamu Denetçisi Celile Özlem Tunçak Kamu Denetçiliği Kurumunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Hakları ile ilgili verdikleri hizmetleri ve yapılan çalışmaları anlattı.

Kamu Denetçisi Sadettin Kalkan konuşmasında, Kamu Personel Rejimi ve Sorunları ile ilgili Kuruma ulaşan başvuruların hangi perspektifle değerlendirildiğini aktardı.

Kamu Denetçisi Arif Dülger ise kendi faaliyet alanında olan eğitim öğretim, gençlik spor, kültür ve turizm gibi konularda Kuruma yapılan başvuruları incelediklerini be bu alanda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Organizasyon kapsamında Genç Kızılay Başkanı Gönüllülük ve Kızılay Hakkında bilgi verdi. Ardından Ombudsmanlık Kulübü öğrencilerine Kızılay Gönüllü Ol Eğitimi verildi.

Etkinliğin devamında Kızılay Kampında çeşitli faaliyetlere katılan gençlere İstanbul Tarihi Yarımada’da Kültür Turu gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.