Kamu personeli fuhuş çetesi

Kamu personeli fuhuş çetesi

BAŞBAKAN'ın talimatıyla çökertilen 22 kişilik fuhuş çetesinin 15 üyesinin polis, maliyeci, vergi denetmeni ve doktor gibi kamu personelinden oluştuğu ortaya çıktı.


Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gelen ihbar mektubu doğrultusunda düzenlenen operasyonla ilgili soruşturma devam ediyor. Baskın sırasında otel, bar ve müzikhollerde gözaltına alınan Türk ve yabancı uyruklu 120 hayat kadını ise Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Çete üyesi olduğu öne sürülen 22 şüphelinin ise Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ediyor. Yapılan araştırma sonucunda 22 şüpheliden 15'inin kamu personeli olduğu ortaya çıktı. Bu kişilerin arasında 2 emniyet amiri, bir başkomiser, Eyüp Kaymakamlığı’nda görevli bir müdür, emniyette görevli bir sağlık görevlisi 2 vergi denetmeni ve maliye memuru da bulunuyor.

İlçe emniyet müdürlüklerinde görevli polislerin şebekeye arama kararı ve operasyon hazırlığıyla ilgili bilgi sağladığı öne sürüldü. Vergi denetmenlerinin ise çeteye ait otel ve bar gibi işyerlerinin işleyişi konusunda yardım ettiği bildirildi.

Polis meslek yüksek okulunda görevli bir emniyet müdürünün de adının operasyonda geçtiği iddia edildi. Soruşturma kapsamında bu emniyet müdürünün de ifadesine başvurulacağı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, operasyonla ilgili sorulara cevap vermedi.

 

Etiketler :