Kamyonet metrobüse çarptı

Kamyonet metrobüse çarptı

Küçükçekmece Sefaköy rampasında direksiyon hakimiyetini kaybeden bir kamyonet, metrobüs yoluna girerek metrobüsle çarpıştı

Kazada yaralanan olmazken, aracın kaldırılmasının uzun sürmesi nedeniyle metrobüs seferleri aksadı.
Avcılar'dan Topkapı istikametine seyreden Murat Üstün, kullandığı 34 DY 5813 plakalı kamyonetin direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Hafif yağış nedeniyle kayganlaşan yolda aracı kontrol edemeyen Üstün, bariyerleri parçalayıp metrobüs yoluna girdi. Bu sırada boş olarak Avcılar'a yolcu almaya giden İETT şoförü Hasan Açıkgöz'ün kullandığı 34 TN 2743 plakalı metrobüsle kafa kafaya çarpıştı.

Kazada kamyonet sürücüsü hafif yaralanırken, metrobüste yolcu olmaması felaketi önledi. Kazanın ardından seferlerin aksamaması için İETT yetkillileri ve trafik polisleri seferber oldu. Çelik bariyerlerin üstüne çıkan kamyoneti indirmek için çekici büyük uğraş verdi. Kamyonet asılı kaldığı yerden bir türlü kurtarılamayınca, her iki yönde uzun metrobüs kuyrukları oluştu. Metrobüsler tek yönden aralıklarla seyrederken, seferler aksadı. Metrobüslerdeki bazı vatandaşlar trafiğin açılmayacağını düşünerek metrobüs yolunda yürümeye başladı. Bu vatandaşlar İETT görevlileri tarafından tekrar araçlara yönlendirildi.

Metrobüs yolundaki yoğunluğun yanısıra E-5 karayolunda da meraklı sürücüler nedeniyle trafik oluştu. Kamyonet bir saatlik uğraşın ardından başka bir çekicinin de yardımıyla bariyerlerden kurtarıldı. Kamyonetin çekilmesinin ardından metrobüs seferleri de normale döndü.

Etiketler :