Kan bağışlayanlara bronz madalya

Kan bağışlayanlara bronz madalya

Türk Kızılayı Siirt Şubesince ilde 10 defa ve üzeri kan veren 30 bağışçıya bronz madalya verildi.

Türk Kızılayı Siirt Şubesince ilde 10 defa ve üzeri kan veren 30 bağışçıya bronz madalya verildi.

Türk Kızılayı Siirt Şubesi ve özel bir hastane tarafından "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla kentte bugüne kadar en çok kan veren bağışçıların ödüllendirilmesi için öğretmenevinde iftar programı düzenlendi.

Programda katılan Vali Mustafa Tutulmaz, burada yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı'nın daima mazlum insanların yanında yer aldığını belirtti.

Tutulmaz, "Kızılay, bütün dünyanın mazlum insanlarının ümit kaynaklarından biridir. Nerede bir sıkıntı var ise Türk Kızılayı oradadır. Kızılay bu gücünü, sizlerden ve halkımızdan almaktadır. Kan bağışı, kan hizmeti Kızılay'ın en önemli iştigal ettiği alanlardan biridir. Bunun da kaynağı yine fedakar halkımızdır" dedi.

Herkesin kan ihtiyacı olabileceğini, bu nedenle bağışçı sayısının artması gerektiğini aktaran Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Burada da bunun örneklerini gösteren, kan vererek hem kendi sağlıklarını hem de buna ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyacını gidermeye yönelik davranış içerisinde bulunan kan bağışçılarımız aramızdadır. Onları tebrik ediyor, sayılarının artmasını diliyoruz. Çünkü sayıları ne kadar artarsa buna yarın hepimiz ihtiyaç hissedebiliriz. Bugün belki sağlıklıyız ama yarın ne olacağımızı Allah bilir. Onun için kan önemli bir hizmettir. Bu hizmete vesile olan bağışçılarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum."

Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Yener Tanık ise ilin kan ihtiyacının yüzde 85'ini bağışçılar aracılığıyla karşıladıklarını aktararak, şöyle konuştu:

"Bu manada bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Genel merkezimizin yapmış olduğu tüm çalışmalarımızı desteklerinizle ilimize kanalize etmeye çalışmaktayız. Birçok hizmeti halkımıza sunmaktayız."

Tören, en çok kan bağışında bulunan 30 bağışçıya bronz madalya ve beratının verilmesi ve ardından kesilen pasta ile sona erdi.

Programa, İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, İl Müftüsü Faruk Arvas, vali yardımcıları ile davetliler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.