Kan donduran iddia

Kan donduran iddia

Van’ın Özalp ilçesinde, askeri kışla yakınındaki mühimmatın patlaması sonucu bir çocuğun hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili ŞOK iddia...

Van’ın Özalp ilçesinde, askeri kışla yakınındaki mühimmatın patlaması sonucu bir çocuğun hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili ilçenin Belediye Başkanı Murat Durmaz'ın anlattıkları tüyler ürpertti.

Durmaz'ın iddiasına göre yaralı olan o çocuğun öldü denilerek üstü örtüldü. İşte insanı dehşete düşüren o açıklamalar;

Mustafa Muğlalı Kışlası içindeki 2. Hudut Tabur Komutanlığı atış poligonunu çevreleyen tel örgülerin dışında, çocukların oynadığı sırada bir patlama meydana geldi. 6 çocuktan 1’i hayatını kaybederken, biri yoğun bakımda. 13 yaşındaki Olcay Akyürek'in ölümüyle ilgili ihmal olduğu iddiaları ortaya atıldı.

'Patlayan neydi, olay nasıl oldu ve patlama sonrası neler yaşandı?' sorularına, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz cevap verdi.

"ÖLDÜ DENİLDİ ANCAK YAŞIYORDU"

Olay yerine gittiklerinde yaralıların hastanelere gönderildiğini, üzerine battaniye örtülen çocuk için de 'öldü' denildiğini söyleyen Durmaz, "Polis kimseyi onun yanına yaklaştırmadı. 20-25 dakika sonra ise sağlık görevlileri çocuğun ölmediğini tespit etti" dedi.

"İkinci olarak, kışla mahallenin tam ortasında. Halkı korumakla yükümlü bir birliğin orada ne işin var? Dışarıda olması lazım" diyen Durmaz, "Atış poligonu adamın bahçesine gelecek şekilde. Atışlar esnasında, evlerin camlarına kaya parçacıkları geliyor" şeklinde konuştu.

"TANIK VAR, ASKER KAÇTI"

"Olayla igili çok ciddi bir tanık var. Kendisi 29 yaşında ve orada oturan bilinçli bir genç" diyen Durmaz, "Kendisi olayı gördüğünü söylüyor. Bir askerin çocuklara doğru yaklaştığını, patlama sonrası ise kaçtığını belirtiyor. Bu ifade tutanaklara da geçti" diye konuştu.

Etiketler :