Kanada'da fok avı için katliam gibi karar

Kanada'da fok avı için katliam gibi karar

Kanada Federal Balıkçılık Bakanı Gail Shea, halen devam etmekte olan fok avı için bu yılki kotanın toplamda 468 bine çıkarıldığını açıkladı.

Bakanlığının internet sitesinden dün akşam saatlerinde yazılı bir açıklamada bulunan Bakan Shea, kotanın 400 bin adedinin beyaz fok, 60 bininin boz fok ve geri kalan 8 bin 200 adedin ise sorguçlu fok olarak belirlendiğini kaydetti.

Bakan Gail Shea, fok ürünlerine yasak koyan AB ile ikinci aşama görüşmelerden umutlu olduklarını, ayrıca Çin ile fok eti ve yağı konusunda önemli bir anlaşmalarının bulunduğunu bildirdi. Avcıların elinde geçen yılki sezondan kalan derilerin de kotaya eklendiğini ifade eden Bakan Shea, fok ürünlerine yeni pazarlar açılmasının olası olduğunu belirtti.

Söz konusu 468 bin adet kota, Kanada'da 1971;den bu yana fok avı için açıklanan en yüksek rakam oldu.

Karara birçoğu halen evlerinden çıkmayan 6 bin fok avcısı sevinirken, Uluslararası Hayırseverler Topluluğu Kanada Direktörü Rebecca Aldworth sert tepki gösterdi.

"Başbakan Harper Kanada foklarına savaş açtı" diyen Rebecca Aldworth, binlerce fokun seçim için kurban edildiğini söyledi. Kararın tamamen bölgedeki avcılar ve yakınlarının oylarını kazanmak amacıyla alındığını ileri süren Aldworth, birçoğu daha yeni doğmuş yavru fokların politik ve ekonomik hırslara kurban edildiğini kaydetti.

Etiketler :