Kanadoğlu'nu yalanlayan ses kaydı

Kanadoğlu'nu yalanlayan ses kaydı

Sabih Kanadoğlu'nun, hükümetin anayasa paketini eleştirirken Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç hakkında yakışıksız ifadeler kullanması büyük tepki topladı.

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, hükümetin anayasa paketini eleştirirken Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç hakkında yakışıksız ifadeler kullanması büyük tepki topladı. Ancak Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu bir haber ajansına yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç hakkında "keçi" benzetmesi yapmadığını savundu.

Görüntüler ve ses kaydı ise Kanadoğlu'nu yalanlıyor. 'Keçi' cümlesinden sonra salonda gülüşmelerin duyulması ise dikkat çekiyor. Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu ve YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Van Şubesi'nin düzenlediği 'Türkiye'de Hukuk Devleti, Bugünü Yarını' konulu konferansa katılmıştı. Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Kanadoğlu, AK Parti'nin hazırladığı 26 maddelik anayasa değişikliğini kepazelik olarak değerlendirmişti.

Kanadoğlu, programda iktidarın yüce divan korkusuyla Anayasa Mahkemesi'nin oluşumun değiştirmeye gittiğini ileri sürerek şunları söylüyor : "Şimdiki Anayasa Mahkemesi'nde bir tek hukukçu olmayan üyesi var. O da başkan. Yeni değişiklikle şartlar oluşursa 13 hukukçu olmayan kişi mahkemeye üye olabilir. Biz bir 'keçi' ile baş edemiyorduk. Şimdi 13 hukukçu olmayan üye ile karşı karşıya kalacağız."

Bu sırada salondan gülüşmeler ve alkışlar duyulurken görüntü ve ses kayıtlarına da 'keçi' ifadesi geçiyor.

Etiketler :