Kanadoğlu'nun CHP-DP kavgalı toplantısı

Kanadoğlu'nun CHP-DP kavgalı toplantısı

Bağımsız' yargının 'onursal' başkanı Kanadoğlu 'Anayasa değişikliğine hayır damgası vurun' derken iki kadın sözlü atıştı

 Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Ordu Şubesi’nin davetlisi olarak geldiği ilde Tesk Otel’de son anayasa değişikliği hakkında bir konferans verdi.

Bir süre konuyu değerlendiren Kanadoğlu, olayların daha geniş bir perspektifden bakılarak düşünülmesini isteyip şöyle konuştu;

"Türkiye’nin nereden nereye nasıl geldi ve gelmeye devam ediyor. Ben yılların getirdiği yargı tecrübesi bulanan biri olarak şunu rahatlıkla ifade edeyim. Eğer o sandık kurulur ise sizler buna kesin bir biçimde hayır damgasını vurunuz.”

Bu sözlerin ardından Müjgan Haznedar isimli bir bayan kürsüye gelerek Sabih Kanadoğlu ve 19 Mayıs hakkındaki şiirini okudu. Haznedar, daha sonra Kanadoğlu’nu alnından öperken Kanadoğlu da elini öptü.

Haznadar’ın kürsüden inmeye hazırlandığı sırada ise Müjgan Haznedar'ın kızı Yasemin Haznedar ise ‘Saygısız, terbiyesiz, benim Demokrat Partili olmam buraya gelmeme engel değil’ diyerek oturduğu yerden kalktı ve 'Hesaplaşacağız' diyerek annesinin elinden tutup salonun dışına çıkarmaya çalıştı.
     
Bazı kişilerin yatıştırmaya çalışmasına karşın Müjgan Haznedar’ın kızı annesi kürsüde iken bir kadının ‘Atatürk’ün olsaydın da oy verseydin de buraya öyle gelseydin’ dediğini belirterek bunu kabul edemeyeceğini söyledi.

Daha sonra kızı, Müjgan Haznedar’ın elinden tutarak o sözleri söylediğini ifade ettiği kadının yanına getirdi. Bu sırada söz konusu kadın ise önce hiçbir şey söylemediğini, ardından ise ortaya bir söz söylediğini, üzerine hiç kimsenin alınmaması gerektiğini ifade etti.

İkili bir süre tartışırken bir türlü sakinleşmeyen Müjgan Haznedar’ın kızı “Atatürk’ün partisine oy verseydiniz DP’ye oy vereceğinize dediniz.

O bizim sorunumuz. Bu sizi ilgilendirmez.” diyerek tepki göstermeye devam etti. Daha sonra taraflar salondan ayrı ayrı ayrıldı.

CİHAN

Etiketler :