Kanadoğlu'nun şahidi Eminağaoğlu

Kanadoğlu'nun şahidi Eminağaoğlu

Kanadoğlu, "Anayasa Mahkemesi" Başkanı Kılıç'a yaptığı 'keçi' benzetmesiyle ilgili soruşturmada, eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'nu tanık olarak gösterdi.

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, "Anayasa Mahkemesi" Başkanı Haşim Kılıç'a yaptığı 'keçi' benzetmesiyle ilgili soruşturmada, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nu tanık olarak gösterdi.

 

Kanadoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Van Şubesi'nin düzenlediği konferansta,anayasa değişikliğipaketini eleştiren bir konuşma yapmış, Eminağaoğlu da bu konferansa konuşmacı olarak katılmıştı. Eminağaoğlu'nun halen ifade vermediği belirtiliyor. Hakkında dava açılması halinde Kanadoğlu, 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanacak.

 

Anayasa Mahkemesi'yle ilgili değişikliği eleştiren Kanadoğlu, kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde sözü Kılıç'a getirerek şunları söylemişti: "Şimdiki Anayasa Mahkemesi'nde bir tek hukukçu olmayan üye var. O da başkan. Yeni değişiklikle şartlar oluşursa 13 hukukçu olmayan kişi mahkemeye üye olabilir. Biz bir 'keçi' ile baş edemiyorduk. Şimdi 13 hukukçu olmayan üye ile karşı karşıya kalacağız." Kanadoğlu'nun keçi sözünün ardından salonda gülüşmeler ve alkış sesleri duyulmuştu.Anayasa MahkemesiBaşkanı Kılıç, bu konuşma sebebiyle TCK'nın 125. maddesindeki "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan cezalandırılması istemiyle Kanadoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

 

ZAMAN

Etiketler :