Kanarya 34 dakikada turladı

Kanarya 34 dakikada turladı

Fenerbahçe, ezeli rakiplerinin erken havlu attığı kupada, çeyrek finale kolay çıktı.. Samsunspor'u kadın taraftalarının desteğiyle ilk yarıdaki müthiş oyunuyla deviren Kanarya, çeyrek finale adını yazdırdı...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası 4. tur mücadelesinde Samsunspor karşısında ilk 11'de çok sayıda değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Sarı-lacivertli ekibin çalıştırıcısı, ligde Galatasaray'a karşı sahaya sürdüğü 11 kişilik kadrodan 7 futbolcunun yerine, yedek isimleri kupa mücadelesinin 11'ine dahil etti.

Derbi maçta ilk 11'de yer alan kaleci Volkan Demirel, Stoch, Mehmet Topuz, Serdar Kesimal ve Sow, Samsunspor karşısında yedekler arasında bulunurken, Emre Belözoğlu ve Gökhan Gönül 18 kişilik kadroda yer almadı.

Bu futbolcuların yerine 11'e dahil edilen isimler ise kaleci Mert Günok, Orhan Şam, Bekir İrtegün, Dia, Selçuk Şahin, Caner Erkin ve Bienvenu oldu. Teknik direktör Kocaman, as kadrosundan kaptan Alex'in yanı sıra Cristian, Yobo ve Ziegler'i kupa maçının 11'ine aldı.

Sarı-lacivertli takımda Semih Şentürk, Bilica ve genç futbolcu Gökay Iravul'un yanı sıra sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Sezer Öztürk 18 kişilik kadroda yer almadılar.

-Caner Erkin takıma döndü-
Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Eskişehirspor ile yapılan maçta kırmızı kart gördükten sonra 3 maç ceza alan Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, kupa maçıyla birlikte takıma döndü.

Cezası nedeniyle ligde Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Galatasaray maçlarında forma giyemeyen Caner, kupa maçında 11'e girdi.

-Tribünlerde kadınlar ve çocuklar yer aldı-
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray derbisinin ardından Fenerbahçe'ye verdiği 2 maç seyircisiz oynama cezası nedeniyle karşılaşmayı sadece kadınlar ve çocuklar izledi.

Fenerbahçe, Samsunspor ile yaptığı kupa maçıyla birlikte bu sezon 3. kez seyircisiz oynama cezası çekerken, Kadıköy'de tribünde sadece kadınlar ve çocuklar yer alabildi.

Ligin 3. haftasındaki Manisaspor ve 27. haftasında Sivasspor mücadelelerini, Kadıköy'de kadın ve çocuk izleyicilerin önemli ölçüde doldurduğu tribünler önünde oynayan sarı-lacivertli ekip, Samsunspor maçında kadın ve çocuk taraftarlardan aynı ilgiyi göremedi. Seyircisiz oynama cezasının dün akşam saatlerinde verilmesi, karşılaşmanın hafta içi ve geç saatte başlaması, maça olan ilgiyi azalttı.

-Kale arkasındaki az sayıda taraftar dolu tribünlere alındı-
Karşılaşma için stadın kale arkası üst tribünlerine taraftar alınmazken, büyük çoğunluğu maraton ve Fenerium tribünlerinde toplandı.

Kale arkası alt tribünlere giren az sayıdaki taraftar da maçın başlamasına 15 dakika kala diğer tribünlere alındılar.

-''Fenerbahçe Yıkılmaz'' pankartı-
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünlerinde ''Fenerbahçe Yıkılmaz'' pankartı yer aldı.

Türk Telekom kale arkası tribünün üst bölümüne serilen iki parça pankartta, bir kale resmi ile ''Fenerbahçe Yıkılmaz'' ifadesi yer aldı.

-Samsunspor'da Gekas yok, Uğur Boral ilk kez Kadıköy'de-
Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Samsunspor'un kendi sahasında Fenerbahçe'yi 3-1 yendiği maçta 3 gol atan Yunan golcü Gekas, sakatlığı nedeniyle kupa mücadelesinde kadroda yer almadı.

Sol dizi iç yan bağlarında esneme ve ödem oluşan Gekas, sarı-lacivertli ekibe karşı Kadıköy'de forma giyemedi.

Fenerbahçe'den ara transfer döneminde Samsunspor'a giden Uğur Boral, ilk kez Kadıköy'de eski takımına karşı takım kaptanı olarak sahada yer aldı. Karşılaşma, vefat eden TFF Milli Takımlar Maç ve Oyuncu İzleme Antrenörü, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Adana Şube Başkanı Ali Hoşfikirer için yapılan saygı duruşunun ardından başladı.



MAÇTAN DAKİKALAR

M.S. Fenerbahçe, Samsunspor'u Bienvenu, Alex ve Selçuk Şahin'in golleri ile 3-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.
M.S. Ve maçın hakemi İlker Meral uzatma oynatmayarak maçın son düdüğünü çaldı.
89' Miroslav Stoch rakip yarı alanda yerde kaldı ve hakem faul kararını verdi. Bu pozisyonun ardından Serdar Özkan ve Stoch arasında bir gerginlik yaşandı. Serdar ve topa vuran Kemal sarı kart gördü.
88' Özgür Çek bu pozisyonda kasığını tutarak oyun alanı kenarına geldi. Genç oyuncu oyuna devam edemeyecek, oyuncu değişikliği hakkı bittiği içinde 10 kişi kaldı Fenerbahçe.
88' Özgür Çek bu pozisyonda kasığını tutarak oyun alanı kenarına geldi. Genç oyuncu oyuna devam edemeyecek, oyuncu değişikliği hakkı bittiği içinde 10 kişi kaldı Fenerbahçe.
87' Özgür Çek sol kanatta şık bir hareketle rakibinden sıyrıldı ve Bienvenu ile verkaça girdi. Genç oyuncu pozisyonun devamında pasını ortaya aktaramadı.
86' Anıl rakip yarı alanın ortasında şık bir çalımla boşa çıktı ve sağ kanattaki Serdar'a pasını verdi. Ama Yobo çok hızlı bir şekilde hareketlenip bu pasa yetişti.
85' Uğur Boral, topla beraber ceza sahasına kadar girdi. Uğur topu iki rakibinin arasından attı ama o top kaleci Mert'de kaldı.
84' Baroni yine sağ kanattan hızla hücuma çıkan Orhan'ı gördü. Orhan'ın son çizgiden yerden yaptığı ortada savunma dikkatli.
83' Cristian'ın pasında Özer topu kafayla Bienvenu'ya aktarmak istedi ama bu denemesinde isabet yok.
82' Anıl'ı savunmanın arkasına kaçırmayı denedi Samsunspor orta sahası. Ama Mert kalesini zamanında terk etti ve topu savunmasına kazandırdı.
81' Serdar Özkan bir kez daha sağ kanatta boşluğu buldu. Serdar'ın ortasında top kaleci Mert'in ellerinde kaldı.
80' Samsunspor kontra atağında Uğur'un pası hızlı ve top kaleci Mert'de kaldı.
80' Orhan sağ kanattan hücuma katıldı ve Baroni'nin pasında topla buluştu. Orhan'ın ortasında top Bienvenu'yu bir kaç santim aştı ve sol kanada açıldı.
79' Miroslav Stoch'un kaybettiği top Samsunspor için kontra atak şansı oldu ama Uğur Boral topla çok oynayarak topu kaybetti.
77' Özer'in Özgür Çek'e pasında Adem Alkaşı araya girdi ve tehlikenin büyümesine izin vermedi.
75' Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliği: Issiar Dia yerini Miroslav Stoch'a bıraktı.
74' Samsunspor'da son oyuncu değişikliği: Murat Ceylan oyundan çıkarken, Samet Hasan Yıldıran oyuna girdi.
74' Samsunspor etkili paslarla Fenerbahçe yarı alanında pozisyon aradı. Bahia'nın pasında ise Uğur Boral için ofsayt bayrağı kalktı.
73' Orhan'ın pasında Dia ceza sahasında topla buluşmak istedi ama Dia'nın kontrolü kötü ve Ertuğrul kalesini terk edip topun sahibi oldu.
72' Fenerbahçe savunmasında Yobo pas hatası yaptı. Murat Yıldırım'ın pasında Anıl Dilaver, ceza sahası içinde dönerek şutunu attı ama top az farkla auta gitti.
70' Bu kez Samsunspor'da oyuncu değişikliği: Anıl Dilaver, Ekigho Ehiosun'un yerinde oyunda.
69' Sarı Lacivertli ekipte Reto Ziegler ise Özgür Çek ile yer değiştirdi.
69' Fenerbahçe'de günün yıldızı Alex de Souza, yerini Özer Hurmacı'ya bıraktı.
68' Uğur Boral, topu Fenerbahçe ceza sahasına kadar sürükleyip ceza sahasındaki Ekigho'yu buldu. Ekigho müsait pozisyonda çalım atmayı tercih edince topu kaybetti.
67' Samsunspor tehlikeli geldi ama Hakan'ın kafasında top kaelci Ertuğrul'da kaldı.
66' Ziegler'in pasında Caner Erkin savunmanın arkasına sarktı ama Hakan Yemişken bayrağını Caner için kaldırdı.
65' Hakan'ın pasında Adem sağ kanatta topla buluştu. Adem'in altı pasa ortasında Mert, uzanarak topun sahibi oldu.
64' Dia sağ kanattan topu sürükledi ve ceza sahasına kadar girdi. Ancak Senegalli oyuncu topu ayağından açınca top auta çıktı.
63' Dia'nın pasında Caner, sol kanatta topla buluştu. Ancak Caner'in ortasında bir kez daha isabet yok ve top doğrudan auta gitti.
60' Serdar Özkan'ın ara pasında Ekigho, ceza sahasında yerde kaldı. Hakem İlker Meral bu pozisyonda devam kararı verdi.
60' Issiar Dia sol kanada geçti ve topla buluştu. Genç Senegalli'nin ayağının dışı ile yaptığı ortada top Bienvenu'nun uzağında kaldı.
59' Serdar Özkan'ın sağ kanattan kullandığı kornerde savunmaya yardıma gelen Alex, topu taça gönderdi.
58' Serdar, sağ kanattan çalımlarla ilerledi ortaya doğru. Serdar'ın pasında Bahia, sol kanatta topla buluştu ama ortasında isabet yok...
57' Murat'ın ortasında, Bahia sol çaprazda topla buluştu. Bahia'nın sert vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
56' Alex, sol kanattaki Caner'e pası vermek isterken top savunmadan sekti ve önüne düştü. Brezilyalı kaptanın plase vuruşunda top az farkla auta gitti. Fenerbahçe farkı 4'e çıkarmaya çok yaklaştı.
55' Samsunspor'da Simon Zenke oyundan çıkarken; Murat Yıldırım, oyuna dahil oldu. Zenke bu değişikliğe büyük tepki gösterdi.
54' Alex, orta alanda Murat Ceylan'dan sıyrıldı ama ara pasında savunma topun geçmesine izin vermedi.
55' Samsunspor'da Simon Zenke oyundan çıkarken; Murat Yıldırım, oyuna dahil oldu. Zenke bu değişikliğe büyük tepki gösterdi.
54' Alex, orta alanda Murat Ceylan'dan sıyrıldı ama ara pasında savunma topun geçmesine izin vermedi.
53' Serdar Özkan'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Mert, kalesini terk etti ve topun rahat bir şekilde sahibi oldu.
53' Simon Zenke, ceza sahası dışından sert bir şutla Fenerbahçe kalesini yokladı. Savunmaya çarpan top, az farkla dışarıya gitti.
52' Fenerbahçe atağında Dia, sağ kanatta rakibinden kurtulmayı başardı ama ortasında savunma ayak koyarak topu taça gönderdi.
51' Ekigho sol kanattan ceza sahasına girdi ama Ziegler genç oyuncunun kaleyi görmesine izin vermedi.
50. DK Samsunspor atağında Ehiosun sağ kanattan ceza sahası içine girdi ama savunma araya girerek topu kazandı.
48. Dk Samsunspor atağında Ehiosun sağ kanattan topla çizgiye indi ama savunmada Selçuk araya girerek topu kornere gönderdi.
47. DK Fenerbahçe atağında Orhan sağ korner çizgisi yanından ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
46. DK Samsunspor hakem İlker Meral'in düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak maça başladı.

D.A. Bu pozisyondan sonra ilk yarının son düdüğü geldi. Fenerbahçe 3-0 Samsunspor

45' Serdar Özkan'ın ara pasında Uğur Boral, sol kanatta topla buluştu. Uğur bekletmeden ceza sahası içindeki Zenke'yi topla buluşturmak istedi ama yerden pasında savunma araya girdi.
44' Kaleye 27 metrelik mesafeden kazanılan serbest vuruşu Uğur Boral kullandı. Uğur'un direk dibine plasesinde Mert, zorlanmadan topun sahibi oldu.
43' Zenke sol kanatta Bekir'den sıyrıldı ve ceza sahası dışındaki Serdar'ı topla buluşturdu. Serdar Özkan'a yapılan harekete faul düdüğü çıktı.
42' Uğur Boral, sol kanatta topla buluştu ve Zenke'yi pozisyona sokmak istedi. Ancak iki oyuncu arasında yine anlaşmazlık yaşandı ve Uğur'un pasında top auta gitti.
41' Pozisyonun devamında Alex, topu sol kanada sürükledi. Brezilyalı yıldızın son çizgiden ortasında Baroni, altı pasta topu kontrol etti ama dönüp şutunu atmayı başaramadı.
41' Alex'in ceza sahası dışından şık pasında Bienvenu, eğildi ve topun Baroni'ye geçmesini istedi, savunma son anda ayak koydu.
39' Samsunspor, Fenerbahçe yarı alanında neredeyse hiç organize olamıyor. Ekigho, Uğur gibi yetenekli isimler topu taşımaya çalışıyor ama son paslarda isabet yok geride kalan sürede.
38' Caner'in sol kanattan ortasında top doğrudan kaleye gitti. Ertuğrul bu pozisyonda dikkatli ve rahatlıkla topun sahibi oldu.
37' Serdar uzun bir pasla Zenke'yi pozisyona sokmak istedi. Ancak bu pas da fazla hızlı ve top bir kez daha kaleci Mert'de kaldı.
36' Alex, Samsunspor yarı alanının orta bölümünde yerde kaldı. Faulü yapan isim Ekigho Ehiosun...
35' Alex, sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Alex'in ortasında Selçuk kafa vuruşunu yaptı ve top direğin dibinden ağlarla buluştu.
34' GOOOLLL... SELÇUK'UN GOLÜ FENERBAHÇE'Yİ 3-0 ÖNE GEÇİRİYOR...
32' Dia rakip savunmanın arkasına sarkmayı denedi. Ancak yan hakemin bayrağı Senegalli oyuncu için havada.
30' Fenerbahçe'de günün en başarılı isimlerinden Orhan, eski takım arkadaşı Uğur Boral'ın hareketiyle yerde kaldı. Uğur Boral maçın ilk sarı kartını gören isim.
29' Alex'in uzun pasında Caner, sol kanattan topu kafayla ceza sahasına yönlendirdi. Savunma bu pozisyonda topu karşıladı.
29' Orhan Şam sağ kanattan sık sık hücuma çıkıyor ancak bu kez ortasında isabet yok.
27' Uğur Boral, orta alanda aldığı topla rakip ceza sahasına kadar ilerledi. Ziegler sol taraftan kademeye güzel girdi ve tehlikeyi önledi.
26' Ziegler'in pasında Bienvenu, sol kanattan ceza sahasına girdi. Genç oyuncu ilk hamlede rakibinden kurtuldu ama daha sonra yerde kaldı ve hakem oyunu devam ettirdi.
25' Samsunspor, Uğur Boral ve Zenke ile sol kanattan ilerledi. Zenke'nin pasında ceza sahasının dışında topla buluşan Serdar Özkan, sert bir şutla kaleyi yoklamak istedi. Savunmaya çarpan top Mert'i zorlamadı.
23' Alex golden hemen sonra savunmanın arkasına sarktı. Orta sahadan gelen uzun pasta Ertuğrul, kalesini zamanında terk etti.
22' Ev sahibi ekip bu kez sol kanattan geldi. Caner'in ceza sahası dışındaki Alex'e yaptığı ortada, Brezilyalı yıldız topu çok güzel kontrol etti ve şık bir vuruşla tabelayı bir kez daha değiştirdi.
22' GOOOLLL... ALEX FARKI 2'YE ÇIKARIYOR 2-0
21' Fenerbahçe sağ kanadı çok etkili kullanıyor. Dia'nın pasında Orhan, ceza sahasında topla buluştu. Orhan'ın son çizgiden ortasında savunma topu karşıladı.
20' Bu kez Dia sağ kanattan ortasını yaptı. Andre Bahia kademeye giren isim...
19' Fenerbahçe sağ kanattan etkili geldi. Orhan'ın ortasında Dia'nın şutunu Ertuğrul muhteşem bir refleksle çıkardı. Ancak Bienvenu pozisyonu yakından takip ederek takımını öne geçirdi.
18' GOOOLLL... FENERBAHÇE 1-0 ÖNE GEÇİYOR GOL:Bienvenu
17' Uğur Boral, sol kanattan son çizgiye kadar indi. Uğur'un yerden ortasında Orhan kayarak topa dokundu ve korner...
16' Selçuk, sol kanattan ceza sahasına giren Caner'i görmek istedi ama savunma topu kafa ile karşıladı.
15' Selçuk Şahin, bu kez Caner'le yaptığı verkaçın ardından ceza sahasına doğru hareketlendi. Tecrübeli oyuncunun ceza sahası dışından attığı şutta top bir kez daha kaleci Ertuğrul'da kaldı.
14' Alex ceza sahası dışında şık hareketler yaptı. Brezilyalı yıldızın yerden plasesinde ise top kaleci Ertuğrul'un ellerinde eridi.
13' Dia sağ kanattan son çizgiye kadar indi. Senegalli oyuncunun yerden ortasında savunma, topun Alex'e geçmesine izin vermedi.
12' Baroni, Bekir'den gelen topu doğrudan Bienvenu'ya aktarmak istedi. Ancak Brezilyalı orta sahanın pasında isabet yok, top kaleci Ertuğrul'da kaldı.
10' Baroni sağ kanattaki boşluğu gördü. Ama Bahia tam zamanında araya girerek Fenerbahçe'nin büyük bir boşluk yaşamasını engelledi.
9' Alex de Souza, rakip yarı alanın ilk metrelerinde Hakan'ın hareketi ile yerde kaldı. Alex bekletmeden bu serbest vuruşu kullandı. Bienvenu savunmanın arkasına sarktı ama top kaleci Ertuğrul'da kaldı.
8' Fenerbahçe sağ kanattan hücum etmek istedi. Ancak Orhan Şam ve Issiar Dia arasında bir anlaşmazlık yaşandı ve Orhan'ın pasında top dışarıya gitti.
7' Murat Ceylan'ın uzun pasında top doğrudan kaleci Mert Günok'a geldi.
6' Fenerbahçe savunmasında Bekir, topu uzaklaştırmak isterken Zenke araya girdi. Ancak Zenke bu pozisyonda topu eliyle kesti ve hakem düdüğünü çalmakta gecikmedi.
5' Caner sol kanattan ceza sahasına kadar girdi. Caner'in sol çaprazdan vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
4' Ekigho ara pası ile Simon Zenke'yi topla buluşturmak istedi. Ancak iki hücum oyuncusu anlaşmazlık yapında top kaleci Mert'de kaldı.
3' Fenerbahçe çok tehlikeli bir pozisyon buldu. Alex de Souza, Bienvenu ile girdiği verkaçın ardından ceza sahasına girdi. Alex'in ortasında Dia, etkili bir kafa vuruşu yapamadı ve top auta gitti.
1' Fenerbahçe savunmasında top kaybı yaptıç Ekigho sağ kanattan aldığı topla, sol kanada kadar ilerledi ama daha sonrasında yerde kaldı.
1' Karşılaşma Alex de Souza ve Henri Bienvenu'nun topa dokunuşu ile başladı.

Milli marşımız...

Her iki takımda sahaya çıktı.

FENERBAHÇE
Mert Günok
Reto Ziegler
Bekir İrtegün
Joseph Yobo
Orhan Şam
Selçuk Şahin
Cristian
Caner Erkin
Issiar Dia
Alex de Souza
Henri Bienvenu

SAMSUNSPOR
Ertuğrul Taşkıran
Andre Bahia
Kemal Tokak
Adem Alkaşi
Dejan Kelhar
Murat Ceylan
Uğur Boral
Hakan Arslan
Serdar Özkan
Simon Zenke
Ekigho

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.