Kandil, Öcalan'la hesaplaşmaya gidiyor!

Kandil, Öcalan'la hesaplaşmaya gidiyor!

Yalçın Akdoğan, Kandil'in gerçek yüzünü göstermeye ve Abdullah Öcalan'la hesaplaşmaya doğru yol aldığını yazdı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Lice olayları üzerine çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Akdoğan, “Sürecin neticeye ulaşacağı kanaatinin oluşmaya başlaması Kandil ve devlet içinde çözümsüzlükten beslenen statüko odaklarını panik içinde provokasyon cephesi oluşturmaya itti. Kandil gerçek yüzünü göstermeye ve gerekirse Abdullah Öcalan'la hesaplaşmaya doğru yol alıyor” dedi.

TOPLUMSAL DESTEK HAVAYA UÇURULMAYA ÇALIŞILIYOR 

Yalçın Akdoğan’ın Yeni Şafak gazetesinde Yasin Doğan mahlası ile kaleme aldığı “Panik atak geçiriyorlar” başlıklı yazısında, Lice provokasyonunun çözüm korkusunun ürettiği bir panik atak olduğunu belirterek, "Gerek yol kesme hadisesiyle tansiyonun yükseltilmesi, gerek askeri mekandaki bayrağın indirilerek toplumsal desteğin havaya uçurulmaya çalışılması yaşanan provokasyonu gözler önüne seriyor" dedi.

KANDİL VE DEVLET İÇİNDEKİ ODAKLAR PROVOKASYON CEPHESİ OLUŞTURUYOR

Sürecin neticeye ulaşacağı kanaatinin oluşmaya başlamasının belli kesimlerin kriz geçirmesine sebep olduğunu belirten Akdoğan, şöyle devam etti: 

Süreç dondu, işlemiyor, mesafe alınmıyor' gibi ifadelerle gelinen durumu yanlış yorumlayanlar başından bu yana belki de en iyi noktaya gelindiğini ve köklü çözüme ulaşılacak son dönemece girildiğini görmüyorlar. Bugün yaşanan tahrikler sürecin yavaşlamasının bir sonucu değil, tam aksine tünelin ucunun görülmesinin bir tezahürü...

Kandil ve devlet içinde çözümsüzlükten beslenen statüko odakları aynı anda benzer bir refleks gösteriyor ve panik içinde provokasyon cephesi oluşturuyor.

ÖCALAN'A AYAR VERME MESAJIYDI

Pazartesi günü HDP'lilerin adaya gittikleri saatte yapılan KCK açıklaması önalmaya ve Öcalan'a ayar vermeye yönelik bir uyarı mesajıydı. Öcalan üzerinden sürece müdahale edilmesinden duyulan rahatsızlığın bu kadar bariz bir şekilde yansıtılması bir ilk oldu. Çözüm umutları arttıkça Kandil gerçek yüzünü göstermeye ve gerekirse Öcalan'la hesaplaşmaya doğru yol alıyor.

BAYIK VE DEMİRTAŞ TAHRİK EDİYOR

Açık bir şekilde Kandil süreci geren ve zehirleyen hamleler yapmaktadır. Bunların süreci yönlendirmeye yönelik taktikler olmaktan çıkarak süreci sabote eden başka bir stratejiyi yansıtmaya başladığı görülüyor. Bayık Kandil'den, Demirtaş Diyarbakır'dan tahriklerde bulunarak Öcalan'ın provokasyona gelmeyin çağrısını boşa çıkarmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.