Kandil'den Öcalan'a yanıt geldi

Kandil'den Öcalan'a yanıt geldi

PKK'nın üst düzey yöneticilerinden KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan KCK ve PKK'nın İmralı görüşmelerine bakış açısını anlattı

Duran Kalkan İmralı ziyaretleri için "Belli ki bazı şeyler hazırlanmaya çalışılıyor. Geçmişte de bu tür görüşmeler olmuştu" dedi.

Kalkan sözlerine "Çözümün, barışın arka planını hazırlıyoruz. Zihniyet temelini hazırlıyoruz. Hala bir hazırlık çalışması içinde olunduğu anlaşılıyor. Bir kararlılık, netlik var. Fakat bu bir sonuç değil. Hatta bir başlangıç bile değil, hatta bir başlangıcın arayışı denilebilir." dedi.

PKK KAÇIRDIKLARI KİŞİLERİ NE ZAMAN BIRAKACAK?

İHD Diyarbakır şubesi kayıtlarına göre 6’si asker, 1’i polis ve 1’i Kaymakam adayı olmak üzere PKK’nın elinde toplam 8 kişi bulunuyor. KCK yöneticilerinden Duran Kalkan bu kaçırılan kişiler için bunları söyledi.

"İnsani açıdan da, politik açıdan da diyeceğimiz, reddedeceğimiz, katılmayacağımız bir durum yok.. Serbest bırakma hangi koşullarda olur; bir boyutu süreçle bağlantılı olur. İyi niyet yaklaşımları olarak karşılıklı bu tür adımlar gündeme gelebilir. İkincisi, arabulucular olur, karşılıklı görüşmeler olursa böyle bir durum yine gelişebilir. Bizim insanları uzun tutma, çok tutma, tutuklu yapma gibi bir niyetimizin yaklaşımımızın olmadığı açık. Uyarı olarak bunu yaptık. "

"ERDOĞAN HEM ÇEKİL DİYOR AMA BOMBALIYOR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bölücü terör örgütü ya silah bıraksın yada ülkeyi terk etsin” sözlerini değerlendiren Duran Kalkan şöyle konuştu:

Kürt halkını, mücadele gücünü yumuşatmaya çalışıyor. Ama kendi vurma güçlerini hazır tutuyor. Burada akıl alır bir şey. Geri çekilme diyor. “Giderlerse onlara bir şey demeyeceğim” diyor. Gitmezlerse de bir şey diyemiyorsun zaten! Lütuf mudur bu? Gidin dediği yerleri bombalıyor, giderken de bombalıyor. Bir şey demem diyor ama, Paris’i de vuruyor. Ne yapacağı belli değil, tutarlı değil. Sorun çarpıtılıyor, sorun açık ortaya konmuyor. Sorun Kürtlerden kaynaklıymış gibi ortaya konuluyor.

PKK gitsin sorun çözülsün deniyor. PKK sorun falan değil. Soruna çözüm arıyor. Sen çöz, PKK mevcut PKK olmaktan çıkar. Çözmezsen ne yaparsan yap PKK’yi değiştiremezsin. Yok edemezsin.

"PKK SİLAH BIRAKACAK MI?" SORUSU

PKK'nın çözüm sürecinde neler yapacağı sorusuna Duran Kalkan herşeyi önce devletten beklediğinin sinyalini verdi.

İşte o açıklamalar;

PKK’nin yapabileceği şeyler sınırlıdır. Ve PKK sorunu açığa çıkartıp çözümü dayatmakla mükelleftir. Çözüm üretecek güç devletir, hükümettir. Çözüm onların yaklaşımlarıyla olacak. Onlar çözümü geliştirirlerse ben şu güvenceyi verebilirim PKK adına, -bu PKK’nin genel görüşüdür-, PKK Kürt sorununun çözümünde ve Türkiye’nin demokratikleşmesi önünde asla engel değildir, olmayacaktır.

Hiçbir zaman çözüm adımları gelişsin bizimle olsun demiyoruz, PKK’nin yöneticilerinin öyle Türkiye’yi veya Kürt toplumunu yönetme tutkuları yoktur. Bunu söyleyenler yanılıyorlar. Ama Kürt sorununu çözmede de sonuna kadar kararlılar.



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.