Kandil'e hava harekatı

Kandil'e hava harekatı

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndan kalkan F-16 savaş uçaklarının PKK'nın kuzey Irak'taki barınma merkezi olarak bilinen Kandil'i bombaladığı bildirildi. Uçakların, yapılan keşif uçuşları sırasında belirlenen hedefleri bombaladıktan sonra üstle

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin liderliğinde Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesinde yer alan haberde, Diyarbakır'dan kalkan savaş uçaklarının dün gece yarısından sonra Kandil'deki bazı hedefleri bombaladığını duyurdu. Uçakların Sidekan bölgesinde de keşif uçuşları sürdürdüğü bildirildi. Kandil'de bombalanan hedefler arasında örgütün lojistik depolarının bulunduğu öğrenildi. Bombalama sırasında can kayıplarının olup olmadığı bilgisine ulaşılamadı. Bombalamayla ilgili  yetkililer tarafından halen bir açıklama yapılmadı.

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda dün gece yarısından sonra yoğun olarak F-16 savaş uçaklarının hareketliliği vardı. Uçaklar bomba yüklü olarak peş peşe havalanarak sınıra doğru hareket etti.

Bu arada, F-16 savaş uçaklarının Kandil'i bombalamasının ardından sınırda konuşlu bulunan askeri birliklerde de hareketlilik gözlendi. Örgüt üyelerinin Türkiye-Irak sınırından olası sızmalarına karşı da güvenlik birimleri uyarıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.