Kanlı plan açığa çıktı

Kanlı plan açığa çıktı

PKK/KCK'nın, teröristbaşı Öcalan serbest bırakılana kadar eylem yapma kararı aldığı belirlendi.

Bu çerçevede vali, kaymakam, emniyet müdürü ve savcılara suikast planlandı. Kiralık araçlarla bombalı sabotaj hazırlığı yapılırken sivillerin de hedef alınması istendi. Askeri birlikler ve emniyet ‘kırmızı alarm'da.

Orgeneral Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanı olmasının ardından asker ile emniyet arasındaki ‘istihbarat' ve ‘bilgi' paylaşımı en üst seviyeye çıktı. Bunun son örneğini 4. Kolordu Komutanlığı'nın aldığı önemli bir istihbaratı Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşması oluşturdu. 4. Kolordu Komutanlığı, 21 Mart'ta kutlanacak Nevruz öncesi bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın ülke çapında ‘kanlı' eylemler tasarladığını tespit etti. Emniyet İstihbarat Dairesi de aynı bilgileri alınca ‘duyum' iki taraflı teyit edilmiş oldu.

DEVLETİN ZİRVESİNE SUNULDU

Kuzey Irak'taki bazı örgüt yöneticilerinin teknik takibe takılan eylem planları bir rapora dönüştürülerek devletin zirvesine de sunuldu. Rapora göre, PKK/KCK'nın sözde yürütme konseyi geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak'taki kamplarda yaptıkları değerlendirme toplantısında Abdullah Öcalan serbest bırakılana kadar silahlı mücadeleye devam edilmesi kararı aldı.

ÜST DÜZEY KİŞİLERE SUİKAST

81 İl Valiliği'ne gönderilen raporda, örgüt yönetiminin kırsal alan ve şehir yapılanmasındaki ‘alt' kadrolara, sivillere (masum vatandaşlara) yönelik 'ses getirici' eylemler yapmaları talimatı verildiğine dikkat çekildi. İstihbarat birimleri, teröristlerin vali, kaymakam, emniyet müdürü, cumhuriyet savcısı gibi üst düzey bürokratlara “suikastlar” tasarladığını saptadı. PKK'nın hain planlarıyla ilgili şöyle denildi: “Güvenlik güçlerine, onların ailelerine, siyasi parti binalarına, kamu binaları ve araçlarına molotofkokteyli atma, kaçırma türü eylemler hazırlığında olan terör örgütü üyelerinin olaylara müdahale eden asker-polislere silahlı saldırıda bulunacakları tespit edilmiştir.”

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Raporda, PKK'lı teröristlerin askeri birlik, tesis, araç ve personeline dönük saldırı, taciz ve bombalama eylemlerini artırarak güvenlik güçleri tarafından alınan tedbirlerin haricinde yeni ‘taktik' ve 'teknik' geliştirecekleri ifade edildi. Teröristlerin kiralanacak ya da gasp edilecek araçlara ‘sahte' plaka takarak, il/ilçemerkezlerinde düzenlenecek silahlı-bombalı eylemlerde kullanacağı tespit edildi. Raporda, “Teröristlerin askeri elbise (üniforma) ile birlik, tesis ve askeri lojmanlarına girilerek ‘fedai' türü eylem planladıkları yönünde önemli bilgiler alınmıştır” denildi. 4. Kolordu Komutanlığı ile Emniyet İstihbarat Dairesi'nin ‘uyarısı' üzerine ülke çapındaki askeri birlikler ile emniyet güçleri alarma geçti. Muhtemel suikast, kaçırma ve sabotajlara karşı Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM Koruma Daire Başkanlıkları da uyarıldı. 81 ildeki ‘alarm' seviyesi Nevruz sonrasına kadar ‘kırmızıya' yükseltildi. Üst düzey devlet görevlilerine yönelik güvenlik önlemleri gözden geçirildi. Devlet erkanının konut ve lojmanlarında da önlemler artırıldı. Emniyet İstihbarat Dairesi koordinesinde ülke genelinde ‘sansasyonel ve ses getirici' eylemlere hazırlanan PKK/KCK mensuplarının yakalanması için operasyonlar başlatıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.