KANLICA YOĞURDU BU FESTİVALLE TATLANIYOR

KANLICA YOĞURDU BU FESTİVALLE TATLANIYOR

Tarihi Kanlıca yoğurdu bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 1. Beykoz Kanlıca Yoğurt Festivali’yle tatlanacak.

Tarihi Kanlıca yoğurdu bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 1. Beykoz Kanlıca Yoğurt Festivali’yle tatlanacak. Ödüllü ve renkli yarışmalara ev sahipliği yapacak festivalde Suzan Kardeş neşeli ezgileriyle sahne alacak.

Beykoz Belediyesi lezzetiyle meşhur Tarihi Kanlıca Yoğurdu’nun tanıtımı için renkli ve eğlenceli yarışmaların yer aldığı 1. Beykoz Kanlıca Yoğurt Festivali’ni  düzenleniyor.

Ev hanımlarının katılımıyla ‘En İyi Yoğurt Yarışması’nın da yer aldığı  festivalde, çocuklar ise  yoğurt içinde altın bulmak için kıyasıya yarışacak. Ayrıca programda, Kanlıca Yoğurdu ustaları iyi yoğurt yapmanın püf noktalarını anlatarak, doğal ve kaliteli yoğurda dikkat çekecek.

Suzan Kardeş’in Balkan ezgileriyle neşe katacağı festivalde, Kardeş Payı Dizisi oyuncuları da katılarak yoğurt türküsü söyleyecek. Nasrettin Hoca etkinlikte bu kez Boğaz’a dostluk ve barış mayası çalacak. Etkinlikte 2 ton yoğurt ücretsiz olarak ikram edilecek.

Festivale ulaşım için Emirgan İskelesi’nden Kanlıca İskelesi’ne gün boyu teknelerle ücretsiz yolcu taşınacak.

Beykoz’un marka lezzetleri arasında yer alan Kanlıca Yoğurdu’nu düzenledikleri  festivalle daha geniş kitlelere duyurmak istediklerini söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, bir kentin markalarıyla büyüyeceğini belirterek, “ Kanlıca Yoğurdu’nun kökeni yüzyıllar öncesine dayanıyor. Bu değerimizi korumak, daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu kültürümüzü  gelecek kuşaklara aktarmak için dopdolu bir festival hazırladık. Bunu geleneksel hale getirmek hedefindeyiz” diyerek, tüm yoğurt severleri Kanlıca’ya davet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.