Kansere en etkili iki silah

Kansere en etkili iki silah

Binlerce yıldan beri soğan ve sarımsak neredeyse tüm yemeklere katılan tad verici birer sebze olarak kullanılılıyor. ''Aman canım bildiğimiz soğan, sarımsak'' deyip geçmeyin!!!

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

Soğan ve sarımsak kokusu nefes almaya mani olabilir ancak, kanserle mücadelede en büyük dost. Avrupa'da yapılan bir araştırmaya göre, soğan ve sarımsak mide  kanserini önlüyor.
 
Yemeklerimizin olmasa olmazı so
ğan ve sarımsaktan sevindirici bir haber geldi. Sadece günde 10 gram yenilen soğan ve sarımsak, dünya'da dördüncü en sık görülen mide kanserine yakalanma riskini en aza indiriyor.
 
 
İsveç'in Expressen gazetesinin haberine göre, Avrupa'nın 10 ülkesinde gerçekleştirilen ve her gün düzenli olarak soğan, sarımsak yiyen 520 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada, diğer insanlara göre bu bitkileri yiyen deneklerde mide kanserine yakalanma riskinin oldukça düşük olduğu tespit edildi.
 
Daha önce Amerika'nın Cornell Üniversitesi'nde yapılan bir ara
ştırmaya göre de, soğanın karaciğer ve bağırsak kanserini  önlediği tespit edilmişti.
 
MUC
İZE BİTKİLER SOĞAN VE SARIMSAĞIN DİĞER BAŞLICA FAYDALARI
 

SO
ĞAN: Vücut direncini artırır. Bağırsak sistemini güçlendirir. Yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur. Soğan, nefes yollarını açma ve öksürüğü kesme özelliği olduğu için soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit için faydalıdır. Kanda bulunan şeker seviyesini ayarlayan etkilerinden dolayı şeker hastaları için de bulunmaz bir nimettir.
Mikrop öldürücü özelli
ği vardır. Vücuttaki ve kandaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar.

SARIMSAK: Ölümlere sebep olan atardamar kireçlenmesine iyi geliyor. Yara ve çıbanları iyile
ştiriyor. Krampları yok ediyor. Akciğeri, karaciğeri, safra kesesini ve kalbi kuvvetlendiriyor. Bağırsak kurtlarını ve diğer parazitleri öldürüyor. Mide ve bağırsakları dezenfekte ediyor, zararlı bakterileri yok ediyor. İştahı açıyor. Nezleyi yok ediyor. Nefes borusu rahatsızlıklarına, bronşite çok iyi geliyor. Veremlilere sarımsak yemeleri tavsiye ediliyor. Tansiyonu düşürüyor. Ateşi düşürüyor. Bağırsak gazlarını ortadan kaldırıyor. Grip mikrobunu öldürerek vücudu bu hastalığa karşı koruyor. İdrar yollarında taş oluşumunu engelliyor. Kalp adalelerini güçlendiriyor. Kalbi besleyen kroner damarları genişletiyor. Cinsel gücü arttırıyor. İdrar söktürüyor. Vücudu sivrisinek ve haşerelerden koruyor. Safra salgısının salınımını arttırıyor. Kabızlığı önlüyor. Saç Dökülmesini yavaşlatıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :