Kansere Karşı Çay

Kansere Karşı Çay

Çay miktarı ile sağlığımız arasında doğru bir orantı var. Kişinin bir günde içtiği çay miktarı arttıkça, kalp hastalıklarına ve kansere yakalanma riski o kadar azalmakta.

Doç. Dr. Sefa Saygılı, iftardan sonra çayın faydalı olduğunu söyledi. Kendisinin de iftar yapınca çay içmeden yapamadığını belirten Doç. Dr. Sefa Saygılı, özetle şunları söyledi: "Orta demli çayımı yudumladıktan sonra orucumu açtığımı anlayabiliyorum. Muhabbet meclislerinin vazgeçilmez unsuru olan çay aynı zamanda sağlığımıza birçok fayda katar:

- İlk başta susuzluğumuzu giderir.

- Günlük tükettiğimiz çay miktarı ile sağlığımız arasında doğru bir orantı var. Kişinin bir günde içtiği çay miktarı arttıkça, kalp hastalıklarına ve kansere yakalanma riski o kadar azalmakta.

- Çay, A ve B vitaminleri açısından çok zengin. A vitamini vücudun direncini arttırıyor.

- Yine çayda potasyum ve magnezyum bol bulunuyor. Kasların ve sinirlerin çalışmasına imkân veren potasyum, ayrıca hücrelerdeki sıvı derecesini ayarlıyor. Magnezyum ise kemik gelişimine katkıda bulunuyor."

"Çayda ayrıca çok değil, az miktarda kafein bulunduğunu" belirten Saygılı, bunun da sakıncalı sayılmadığını belirterek; "Çayın siyahı çok yararlı, ama yeşil olanı daha da yararlı" dedi.

Etiketler :