Kanserli babanın tek isteği!

Kanserli babanın tek isteği!

Kanser hastası baba, tek isteğinin, 2009 yılının Aralık ayında 2 gün arayla kaybettiği 3 çocuğunun ölüm sebebini öğrenmek olduğunu söyledi.

4 yıldır çocuklarının neden öldüğünü belirten adli raporu bekleyen baba, "Cumhurbaşkanımıza yalvarıyorum, ben ölmeden çocuklarımın ölüm nedeni açıklansın" dedi.
 
Şanlıurfa’da, 2009 yılının Aralık ayında, Abdülrezzak Ece, öksürük, ateş ve kusma gibi şikayetleri bulunan çocukları Hedal ve Sait Ece'yi özel bir hastaneye götürerek, tedavi ettirmek istemişti. Hastanede serum takılan çocuklar, doktor tarafından ilaç yazılarak evlerine gönderilmişti. İlaçları alan baba Abdürrezzak Ece çocuklarıyla birlikte eve dönmüş, sabaha karşı her iki kardeş de hayatını kaybetmişti. Abdülrezzak Ece iki çocuğunun acısını çekerken, 3. çocuğu olan 1 yaşındaki İzzet de, ertesi günün gecesi aniden ateşlenmesi üzerine, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 3 çocuğun cenazeleri de ölüm nedenlerinin belirlenmeleri için Adana’da Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, 2011 yılına kadar adli tıp raporunu bekleyen Ece, raporun çıkmaması üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat etmişti.
 
Baba Ece'nin müracaatı üzerine harekete geçen Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, çocukların cesetlerinden parça alınmak üzere 2011 yılının Ekim ayında 3 kardeşin mezarları açıldı. Savcılık gözetiminde açılan 3 kardeşin cesetleri, otopsileri için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yaklaşık 2 yıl üzerinden geçmesine rağmen çocuklarının ölüm nedenleri hala açıklanmadı.
 
Daha sonra kan kanseri hastalığına yakalanan baba Abdülrezzak Ece, hastanede tedavi görmeye başladı. Yaklaşık 4 aydır hastanede tedavi gördüğünü söyleyen Abdülrezzak Ece, kendisine uygun ilik nakli bekliyor. Cep telefonunda çocuklarının görüntülerini izleyerek avunmaya çalışan baba Ece, yürekleri dağladı. 4 yıldır yaşadığı çileyi gözyaşları içerisinde anlatan Abdülrezzak Ece, ölmeden önce çocuklarının neden öldüğünü bilmek istediğini söyledi. Ece, "Ölmeden önce çocuklarımın raporlarını görmek istiyorum. 2 yıl önce çocuklarımın tekrar mezarı açılmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan bir zehirlenme raporu geldi. Fakat çocuklarımın neden zehirlendiği belirlenmediği için savcılık mahkemeye sundu. Mahkemede tekrar dosyayı Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Bunun da kaç yılda geleceği belli değil. 2 yıl mı sürer 4 yıl mı sürer bilmiyorum. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Adalet Bakanımıza, Sağlık Bakanımıza yalvarıyorum. Çocuklarımın bir an önce ölüm nedeni açıklansın. Devlet büyüklerimin bu konuya el atmalarını istiyorum, yardımlarını bekliyorum" ifadelerini kullandı.
 
Tekrar sağlığına kavuşmak için ilik nakli beklediğini aktaran Ece, “Şu an için ilik nakli bekliyorum, hala bana uygun ilik bulunmadı. İnşallah bana uygun ilik bulunursa hastalığı da yenmiş olacağım. İlik bulunmadığı takdirde de doktorlar gerekli işlemleri ortaya koyacaklar” diye konuştu.
 
  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.