Kantarcıoğlu'nun akıl hocası

Kantarcıoğlu'nun akıl hocası

Anayasa Mahkemesi Üyesi Fulya Kantarcıoğlu'nun, daha da ileri giderek eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'dan anayasa paketi hakkında görüş dosyası aldığı ortaya çıktı.

Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen ve aralarında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da bulunduğu soruşturma ilginç bir ayrıntıyı gün yüzüne çıkardı. Oktay'ın Anayasa Mahkemesi Üyesi Fulya Kantarcıoğlu ile yaptığı görüşmeler kamuoyunun gündemine gelmişti. Anayasa değişikliği ile ilgili 'ihsas-ı rey' anlamına gelecek diyalogları tartışmaya sebep olan ikilinin aynı görüşmede dile getirdiği önemli bir konu daha dikkat çekti. Bugün gazetesinin haberine göre Kantarcıoğlu ile 5 Mayıs'ta yaptığı görüşmesinde Almanya'ya gittiğini aktaran Oktay, burada anayasa değişikliği ile ilgili konularda görüşmeler yaptığını açıklıyor. Anayasa değişikliği paketinin iptali ve yürütmesinin durdurulması konularında bilgi alan Oktay, Almanya'daki toplantının notlarını Kantarcıoğlu'na ileteceğini belirtiyor. Oktay, Ankara'da olup olmadığını soran Kantarcıoğlu'na, "Almanya'ya gittim, bu anayasa değişikliği ile ilgili konularda çağırıyorlar." diyor. Kantarcıoğlu'nun Almanya ziyaretinin "konferans gibi, tebliğ gibi" bir organizasyon mu olduğu yönündeki sorusuna "evet" karşılığını veren Oktay, şöyle devam ediyor: "Yani bu tabii bu konuda deneyimli insanların bunları aktarmasında da ben çok büyük bir hizmet olarak nitelendiriyorum."

"Konuşma metnini size ulaştırmaya çalışırım." diyen Oktay'a, Kantarcıoğlu, "Tabii çok memnun olurum. Bir de efendim şöyle bir şey var, herkesin kim olursa olsun eğer belli konularda birikimleri varsa bunları paylaşmak lazım, eleştiri bile alınsa onun bir faydası, yeni bir ufuk açıyor." karşılığını veriyor. Oktay da, "Çok haklısınız!" diyerek Kantarcıoğlu'nu teyit ediyor.

Aynı gün gerçekleşen başka bir görüşmede ise Almanya toplantısının notlarına ilişkin detaylar ortaya çıkıyor. Anayasa değişikliği paketinde parti kapatmalarıyla ilgili maddenin düşmesine atıf yapan Oktay, "Şimdi önemli bir madde düştü, ben bunu sizinle tartışmak istemem de telefonda. Şimdi iki tane önemli madde var (Anayasa Mahkemesi'nin yapısı ve HSYK'nın yapısı) birisi geçti." ifadesini kullanıyor. Ardından Almanya notlarını kastederek, "Ben tabii bu notumu gönderdiğim zaman göreceksiniz. Bu, kuvvetler ayrılığı ilkesi ile tamamen ters. Yürütme ve yasama tek elde, şimdi yargı da buna ekleniyor. Rejimin sistematiği değişiyor. Bütünüyle İslam'da 'egemenlik tecezzi etmez, bölünmez' kuralına yaklaşma var." diyor.

Etiketler :