Kaos Ortamı İstiyorlar

Kaos Ortamı İstiyorlar

Suikastten kurtulan Türk: Arınç'a yönelik suikast planının arkasında Türkiye'yi kaos ortamına çekme çabası var.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast girişiminin yankıları sürüyor. Bir süre önce kendisi de suikast girişime maruz kalan eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Arınç'a yönelik tezgahlanan kirli eylem planlanın arkasında Türkiye'yi kaos ortamına çekme çabası olduğunu söyledi. Türkiye'de geçmişte de bu tür eylemelerin yapıldığını hatırlatan Türk, "Ülkede maalesef birileri şiddet uygulayıp, toplumu terörize ederek amaçlarına ulaşmaya çalışıyor." dedi.

 

Türk, suikast planını kınarken olayın bir an önce aydınlatılmasını ve faillerin gereken cezaya çarptırılmasını istedi. CİHAN'a konuşan eski Bakan Türk, Bülent Arınç'ın Türkiye'nin yetiştirdiği ender siyasetçi ve devlet adamlarından biri olduğunu söyledi. Türk, "Sayın bakanımızı aradım, geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Maalesef devleti, hükümetleri idare etmiş insanlara yönelik bu tür menfur suikast girişimleri oluyor. Çok üzüldüm, ama gerçekleşmemiş olması sevindirici olmuştur." dedi.

 

Türk, son günlerde tırmanan şiddet eylemleri ve Tokat'taki hain saldırılarla bağlantılı olabileceğini söyledi. Türkiye'de bazı karanlık odakların kirli oyunlar tezgahladığını, Arınç'a yönelik suikastı da bu çerçevede değerlendirdiğini ifade eden Türk, "Bu tür suikastlardan bana yönelik de bir birkaç kez yapıldı. Ülkede, maalesef terörü bir yöntem olarak görenler var. Amaçlarına şiddet uygulayarak, toplumu terörize ederek ulaşmaya çalışıyorlar. Bu tür planların yapılmaması dileğimiz ama bunlar oluyor." ifadelerini kullandı.

 

Türk, insanların özellikle siyasetçilerin görüş ve fikirlerinden dolayı bu tür planlara maruz kalmalarının üzüntü verici olduğunu söyledi. Demokrasilerde halkın iradesinin önemine işaret eden eski Bakan, "Özellikle siyasetçilere yönelik bu tür eylem ve girişimler dünyanın birçok yerinde oluyor. Bu hiçbir şekilde onaylanacak, kabul edilecek bir yöntem değildir. Siyaset mücadeleleri de siyasi görüşler ortaya konur, sonunda halkın kararına başvurulur. Hiçbir şekilde, siyasi görüşüne göre bir lider ya da siyasetçiye karşı böyle bir eylemin yapılmış olması kabul edilemez. Plan girişim düzeyinde kalmış olsa da bu planı ve uygulamaya çalışanları şiddetle kınıyorum." şeklinde konuştu.

OLAY BİR AN ÖNCE AYDINLATILMALI

Eski Bakan Türk, isimleri suikast girişimine karışanların askeri personel olmalarına ilişkin ise şunları söyledi: "Savcılarımız ve hakimlerimiz eninde sonunda bu olayı açığa çıkaracaktır. Ona göre de gerekli işlemi yapacaktır. Bundan şüphemiz yoktur. Bundan sonra söz yargıdadır. Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Kimlikleri ne olurlarsa olsunlar, hangi kurumda çalıyorlarsa çalışsınlar bu olayın bir önce aydınlatılması ve faillerinin gerekli cezaya çarptırılmaları gerekir."

 

Bugünü kadar 3 kez suikasta maruz kalan Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e, son olarak 29 Nisan 2009'da Bilkent Üniversitesi'nde intihar saldırı girişiminde bulunulmuş, D.A. adlı kadın üzerindeki düzeneği patlatmaya çalışırken yaralanmıştı. Hikmet Sami Türk'ün yara almadan kurtulduğu olayda S.O.Y. adlı bir kişi de otobüs terminalinde gözaltına alınmıştı. Eylemi Devrimci Halk Kurtuluş Cephesi (DHKC) üstlenmişti.

 

Etiketler :