Kaos planı ortaya çıktı

Kaos planı ortaya çıktı

İstihbarat birimleri, referandum öncesi halkta öfke, korku, panik ve dehşet hali oluşturmayı amaçlayan "Kaos Planı" uyarısı yaptı.

İstihbarat birimleri, referandum öncesi halkta öfke, korku, panik ve dehşet hali oluşturmayı amaçlayan "Kaos Planı" uyarısı yaptı. Plana göre, 30 il ve ilçe provokasyon için öncelikli eylem alanı olarak seçildi.

Mutlu Çölgeçen'in haberi

SABAH, uzun süreden sonra Ankara'da terör zirvesi toplanmasına neden olan istihbarat raporuna ulaştı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bir süredir referandum mitinglerinde provokasyanları dikkat çekmesine de etki eden rapor, referendum öncesi "provokasyon" uyarısı yapıyor. İstihbarat raporlarında "Kaos Planı" olarak nitelendirilen planın hedefinde "halk" bulunuyor. Planın amacı ise halkta "öfke, korku, panik ve dehşet hali" oluşturmak. Başbakan Tayyip Erdoğan, bir süredir referandum meydanlarında "Kirli bazı eller bazı vatan hainleri kalabalığın içine giriyor. Kalabalığı galeyana getiriyor, polis karakollarına, polis otolarına, dükkanlara ve evlere yönlendiriyor" uyarısında bulunuyordu. İstihbarat birimleri tarafından geçen hafta hazırlanan ve devletin zirvesine de gönderilen raporda şok tespitlerde bulunuluyor. Hafta başında Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik zirvesinde istihbarat raporu çerçevesinde alınacak önlemler değerlendirildi. Toplantıda Jandarma ve Emniyet'in özellikle referanduma yakın dönemde güvenlik konusunda ek önlemler alması benimsendi. Toplantıda ayrıca Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) kritik bölgelerde daha çok yoğunlaşmasının gerekliliği üzerinde duruldu.

30 KENTTE EYLEM HEDEFİ

Rapor, halkta "öfke, korku, panik ve dehşet hali" oluşturmak için İnegöl ve Dörtyol'da ilk denemeleri gerçekleştirilen plan dahilinde 30 il ve ilçenin "öncelikli eylem alanı" olarak belirlendiği tespiti yapıyor. İstanbul, Bursa, Balıkesir, Hatay, Diyarbakır, İzmir, Mersin, Adana, Hakkari, Muş, Şırnak, Bingöl, Bilecik, Van, Tokat, Bayburt, Çankırı, Aydın ve Kahramanmaraş ise bu iller arasında yer alıyor. Plana göre, toplumsal olayların kontrolünde birinci derece görevli olan polisi yıldırmaya dönük eylemler düzenlenecek. Zirvede yapılan değerlendirmede son iki ay içinde polisi hedef alan 17 eylem yapıldığı belirtildi. 8 Haziran'da başlayan ve özellikle Temmuz ayında artan eylemlerde altı polis şehit olurken 21 polis de yaralandı. Bir çok ilde de emniyete ait bina, araç ve gereçler tahrip edildi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, sandık güvenliğini sağlamak üzere çok kapsamlı önlemler alındığı bilgisini hafta başında Bakanlar Kurulu'nda paylaştı. Atalay'ın verdiği bilgilere göre sandık güvenliğini sağlamak için gerektiğinde riskli bölgelerde holikopterlerden yararlanılacak.

RAPORDAN SATIRBAŞLARI

Uyuyan ajanlara ve sabıkalılara suikast yapma görevleri verilecek.

Aşırı sağ ve sol gruplar provokasyonlarda kullanılacak.

Provokasyon yapılacak il, ilçe ve bölgelerde ön çalışma yapılacak.

Refaranduma yakın süre içinde PKK, ağırlıklı olarak yurt içine sızmaya çalışacak.

Doğu ve Güneydoğu illerinde boykotun tam uygulanması sağlanacak.

Bazı bölgelerde karşıt görüşteki aşiretler arasında çatışma ortamı oluşturulacak.

Polise yönelik saldırılarla psikolojik baskı oluşturulacak

Ulusal ve yerel basının olayları ajite etmesi sağlanacak.

Sabah

Etiketler :