Kapı zorlanmış telefon açıktı

Kapı zorlanmış telefon açıktı

Lojmandaki odasında başına tek kurşun sıkılmış olarak bulunan Albay Kazım Çillioğlu’nun kapısının zorlandığı ve telefon ahizesinin açık olduğu ortaya çıktı.

Tunceli’de 3 Şubat 1994 tarihinde lojmandaki odasında başına tek kurşun sıkılmış olarak bulunan İl Jandarma Alay Komutanı Kazım Çillioğlu’nun olay sırasında kapısının zorlandığı ve telefon ahizesinin açık olduğu belirlendi. Albay Çillioğlu’nun ölümü resmî kayıtlara “intihar” olarak geçti.

Taraf, otopsi raporu ve soruşturma dosyasının ardından “Olay Yeri Tutanağı”na ulaştı. Tutanaktaki ifadeler, Albay Kazım Çillioğlu’na ilişkin suikast iddialarını ciddi bir şekilde güçlendiriyor.

Dış kapı zorlandı

Tutanakta şöyle deniyor: “03.02.1994 tarihinde Tunceli Jandarma Alay Komutanı’nın Jandarma Bölge Komutanlığı içinde bulunan A blok Kat 3 No 6 bulunan ateşli silah vasıtasıyla ölü bulunduğunun nöbetci savcılığımıza ihbar edilmesi üzerine askerî bir araç ile Cumhuriyet Savcısı Mehmet Taştan ve adlî personel ile birlikte Kurmay Binbaşı Mehmet Çörten’den oluşan heyet ile olayın bulunduğu eve gelindi. Dairenin dış kapı giriş kısmının zorlandığı çerçeve kısmın zorlanmadan mütevellit yaralandığı gözlendi. Kapının açık olduğu saptandı...

Telefon ahizesi açıktı

Tuvalet aynasının önünde bulunan telefon makinası ahizesinin tam kapatmamış olduğu, ahizenin makine üzerinde lalettayin (gelişi güzel) bırakılmış olduğu gözlendi. Çevre koşulları değerlendirilmesi yapmak üzere dairenin diğer odaları ve pencereleri kontrol edildi.

Bütün odaların son derece düzenli dışa açılan cam ve pencerelerin muntazam ve içten kapalı olduğu gözlendi. Dairenin hiçbir tarafından münakaşadan mütevellit dağınıklılığa ve en küçük bir düzensizliğe rastlanmadı.”

Ailesinden suç duyurusu

Şaibeli bir uçak kazasında yaşamını yitiren Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in sağ kolu olarak bilinen Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Kazım Çillioğlu, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’na vekaleten atandıktan bir gün sonra 3 Şubat 1994 tarihinde lojmandaki odasında kafasına tek kurşun sıkılmış halde “ölü bulunmuştu.

Olay kayıtlara “intihar” olarak geçti. Ancak ailesi buna hiçbir zaman inanmadı. 16 yıl sonra Taraf’a konuşan Çillioğlu ailesi, geçen pazartesi günü olayın yeniden araştırılması için Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmuştu.

 


TARAF

Etiketler :