Kar etkisini kaybetmeden devam ediyor

Kar etkisini kaybetmeden devam ediyor

Önceki gün başlayan ve cuma günü ülkeyi terketmesi beklenen soğuk hava dalgası yurdun dört bir yanında etkisini sürdürüyor

İstanbul'da 2 gündür süren kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor. Sultanahmet ve Taksim meydanları beyazlara bürünürken, olası kazaların gerçekleşmemesi için belediye ekipleri gece boyunca tuzlama çalışması yaptı. Havalimanlarında görevli ekipler ise uçakları buzlanmaya karşı alkol ve glikozdan oluşan kimyasal maddeyle yıkadı. İstanbul Deniz Otobüsleri'nin bazı dış hat seferleri olumsuz hava koşulları ve poyraz nedeniyle iptal edildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım kar yağoşının gece boyunca öncelikle Anadolu yakası, ardından da il genelinde kuvvetlenmesinin beklendiğini ifade ederek,kentteki kar yağışının cuma akşamına kadar süreceğinin tahmin edildiğini söyledi. Bölge Müdür Yıldırım İstanbul'da ölçülen en düşük sıcaklıkların Sarıyer, Katral ve Eminönü'nde sıfır, Samandıra, Samiha Gökçen Havalimanı ve Florya'da eksi 1 ve Çatalca'da eksi 3; kar kalınlıklarının ise Kartal'da 3, Çatalca'da 4, Pendik'te 8 cm. olarak ölçüldüğünü belirtti. Tahminlere göre hava sıcaklıkları perşembe günü kar yağışlı eksi 1-3, cuma günü parçalı bulutlu 0-7, cumartesi günü parçalı az bulutlu 2-10, pazar parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli 4-12 derece olacak. Mustafa Yıldırım poyraz fırtınasının da perşembe günü İstanbul'da etkisini kaybetmesinin beklendiğini belirterek, buzlanmaya karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

İZMİR'E 43 YIL SONRA KAR

İzmir'de 1968 yılından bu yana Mart ayında ilk defa kar yağışı görüldü. İzmir Meterooloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre kentte en son 1968 yılında görülen kar yağışı 43 yıl sonra yeniden yaşandı.

Gökçek: Ekipler aralıksız çalışıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'i iki gündür etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile mücadele için 1550 personelin, 160 tuzlama aracı ile 24 saat aralıksız çalıştığını açıkladı. Düzenlediği basın toplantısı ile belediyenin karla mücadelesini anlatan Gökçek, önceliğin ana arter ve bulvarlarda olduğunu dile getirdi. Son iki gündür Ankara'ya 8 bin 750 ton tuz döküldüğünü ifade eden Gökçek, geçen yıl boyunca toplam 5 bin ton tuz kullanıldığı düşünüldüğünde bunun rekor bir miktar olduğunu vurguladı.

Ankara'da 1800 adet cadde ve bulvar bulunduğunu aktaran Başkan Gökçek, şöyle konuştu: "1800 cadde ve bulvarı devamlı açık tutmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Dün vatandaşlarımız belli bölgelerde belli sıkıntılar çektiler. Bu çektiği sıkıntının altında yatan nedenin kesinlikle aşınmış lastikler olduğunu ifade etmek istiyorum. Her seferinde ikaz ediyoruz, bugün en az 10 radyoda benim kendi sesimden, 'Aşınmış lastikle trafiğe çıkmayın' diye rica var. Bugün araç sıkıntısı da azaldı. 'Sıkıntı yok' diyebileceğimiz noktaya geldi. Demek ki tedbir alırsak, işbirliği ile hepimiz sorumlu davranırsak bu konuyu aşabiliyoruz." Gökçek, Ankaralıların her türlü şikayetlerini Alo 153'e bildirebileceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :