Kar tüm hayatı felç etti

Kar tüm hayatı felç etti

Yurt genelinde etkisini arttıran kar tüm Türkiye'de hayatı felç etti. Bir çok il ve ilçede yaşam neredeyse durma noktasına geldi...

Emirdağ-Sivrihisar karayolunda ve Afyonkarahisar-Ankara karayolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yaklaşık 8 saattir ulaşıma kapalı bulunuyor.

Afyonkarahisar Bölge Trafik Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Afyonkarahisar-Ankara karayolu çift yönlü olarak ulaşıma kapandı. Emirdağ-Sivrihisar karayolunun 10. kilometresinde yaklaşık 200 aracın mahsur kaldığı bildirildi.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yer yer ulaşıma kapanan bölgelerin, ekipler tarafından açıldığı ancak kısa süre sonra yeniden kapandığı öğrenildi.

Trafik ekipleri, kavşak noktalarında sürücülerin geçmesine izin vermiyor.

ANKARA-KIRIKKALE YOLUNDA YÜZLERCE ARAÇ MAHSUR KALDI
Ankara-Kırıkkale Karayolu, Hasanoğlan mevkiinde yolun buzlu ve kaygan olması nedeniyle bir TIR'ın kayıp yolu kapatma üzerine yüzlerce araç mahsur kaldı.

Ankara ve genelinde etkili olan fırtıma şeklinde kar yağışı yüksek kesimlerde özellikle araç trafiğini akşam saatlerinde olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde Ankara-Kırıkkale karayolunun, Elmadağ ilçesi Hasanoğlan ve Lalabel mevkiinde yolun buzlu ve kaygan alması nedeniyle bir TIR'ın kayarak yolu kapattı. Trafiğin kapanması üzerine bazı araçlar kayarak yol kenarlarına savrulurken, birçok kaza meydana geldi.

Yüzlerce araç yolda mahsur kalırken Vatandaşlar uzun süre yolu açılmasını bekledi. 58 il ve ilçelerine bağlantısı olan Samsun yolunda mahsur kalan araçlar daha sonra trafik ekiplerinin 1.5 saat süren çalışması sonrasında trafik açıldı. Yolda ulaşım trafik ekiplerince kontrollü olarak sağlanıyor.

Erzincan'da iki yolcu otobüsünün çarpışması sonucu 21 kişi, yaralandı.Iğdır'dan İstanbul'a giden Ali Güneş yönetimindeki 76 AV 687 plakalı yolcu otobüsü, kar yağışının ve buzlanmanın etkili olduğu Erzincan-Erzurum karayolunun 29. kilometresi Üzümlü Avcılar köyü mevkisinde karşı yönden gelen Feyzullah Kutluay'ın (31) kullandığı, içerisinde yolcu bulunmayan otobüsle çarpıştı.

Kazada sürücülerden Ali Güneş ile 20 yolcu yaralandı.

Yaralılar Erzincan ve Üzümlü'den gelen ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Otobüste sıkışan sürücü Ali Güneş, ekiplerin ve vatandaşların yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu bulunduğu yerden kurtarılarak hastaneye sevk edildi. İstanbul'a giden otobüsün yolcuları başka bir araca aktarıldı.

Kaza nedeniyle Erzincan-Erzurum karayolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapatıldı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu karayolu, kazaya karışan otobüslerin kaldırılmasının ardından tekrar ulaşıma açıldı.

KIRIKKALE'dE TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ 4 YARALI
Balışeyh ilçesinde, ambulansın devrilmesi sonucu bir günlük bebek öldü, 4 kişi yaralandı

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde, hasta taşıyan ambulansın devrilmesi sonucu bir günlük bebek öldü, 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, sağlık sorunu nedeniyle Yozgat Devlet Hastanesinden Ankara'ya sevk edilen bir günlük kız bebeği taşıyan Mehmet Adak'ın kullandığı 112 Acil Servis ambulansı, Balışeyh ilçesi yakınlarında yoldaki buzlanma nedeniyle devrildi.

Kazada, bir günlük bebek olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü Mehmet Adak ile Dr. Mukaddes Pekgenç, acil tıp teknisyeni Yusuf Civan ve bebeğin babası Ayhan Yılmazer yaralandı.

Yaralılar, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde tedavi altına alındı

MİDYAT DEVLET HASTANESİ ELEKTRİKSİZ KALDI
Mardin'in Midyat ilçesinde sık sık kesilen elektrikler yüzünden Devlet Hastanesi jeneratörü arızalandı. Yaklaşık 1,5 saat elektriksiz kalan hastanede acil polikliniğinde doktorlar el fenerleriyle hasta muayenesinde bulundu. Vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Sağanak yağış ve şiddetli rüzgâr nedeniyle ilçede meydana gelen elektrik kesintileri Devlet Hastanesini de olumsuz etkiledi. Ard arda meydana gelen elektik kesintileri jeneratörün arızalanmasına neden oldu. Yaklaşık 1,5 saat elektriksiz kalan hastanede vatandaşlar el fenerleri yardımıyla tedavi edilmeye çalışıldı. Bazı servislerde elektronik cihazlar zarar görürken, servislerde tedavi edilen hastalar mum yakarak bekledi. Kesilen elektrik yüzünden kaloriferler de çalışamadı.

Elektirk kesintisi ve jeneratörün arıza vermesinden dolayı hastasının zor durumda kaldığını belirten Lokman Arpağ 'Annem hastane servisinde yatıyor. Yaklaşık 1,5 saattir elektrikler kesik. 'şeklinde tepkisini dile getirdi.

Meydana gelen jeneratör problemini çözmek için çabalayan hastane teknik personeli, arızanın sık elektrik kesintisinden dolayı meydana geldiğini belirtti.

Elektrik kesintisi üzerine Başhekim Dr. Emine Al ve başhekim yardımcıları hastane gelerek incelemelerde bulundu.

Bu arada jeneratör arızası teknik personel tarafından giderildi.

AA-CİHAN-İHA
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.