Kar yağışı ne kadar sürecek

Kar yağışı ne kadar sürecek

İstanbul'da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde başladı ve sabah uyananları beyaz örtü karşıladı. Özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının bugün şiddetini artırması bekleniyor.

İstanbul'da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde başladı ve sabah uyananları beyaz örtü karşıladı. Özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının bugün şiddetini artırması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AKOM ekipleri de kar alarmındaydı.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren İstanbul'da kar yağışı şiddetli rüzgarla birlikte başladı. İstanbul meteoroloji bölge müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı Avrupa yakasında Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Başakşehir, Esenler, Güngören, Sarıyer ve Bakırköy ilçelerinde etkili oluyor.
 
Anadolu yakasında ise Ümraniye, Kadıköy ve Ataşehir'de şiddetli rüzgarla birlikte hafif kar yağışı görülüyor.
 
Şiddetini giderek arttıran rüzgar da Göztepe'de 35, Florya ve Şile'de 40, Sarıyer ve Kilyos'ta 45, Ümraniye'de 50, Kumkapı'da 60 kilometre hızla Yıldız ve Karayelden esiyor.
 
Kar yağışı İstanbul'da etkisini sürdürüyor. Meteorolojinin uyarısıyla birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM ekipleri kar alarmına geçti. İstanbul 9 bölgeye ayrıldı. Karla mücadele için 870 araç ve 2 bin 406 personel bu bölgelerde görev yapıyor. Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, hastane giriş çıkışları, üniversite ve okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu. Kar ve buzlanmayla mücadele için 127 bin ton tuz ve 1.800 ton solüsyon depolandı. Ana arterlerdeki 28 noktaya buzlanma erken uyarı sistemleri yerleştirildi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri de ulaşımda olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
 
Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve karlı hava İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Şiddetli rüzgarla birlikte yağan kar zaman zaman tipiye dönüşüyor. Kar yağışıyla beraber İstanbul'da hava sıcaklığı da hissedilir derecede azaldı.
 
İBB'ye bağlı ekipler, ulaşımda aksamalar yaşanmaması için aralıksız çalıştı. Don ve buzlanma tehlikesi sebebiyle yollarda sık sık tuzlama çalışması yapıldı. Kar yağışının gündüz saatlerinde de etkisini daha da artırarak sürmesi bekleniyor.
 
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdumuzun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu (İstanbul, Yalova, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya) ve Doğu Anadolu'nun güneyi (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari) ile Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Çorum, Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara'da hissedilir derecede (8 ila 10 derece) olmak üzere, yurdun iç ve batı kesimlerinde azalacağı bekleniyor.

RÜZGAR: Batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta, batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara'da yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği (50-70 km/saat) tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ KAR UYARISI: Kar yağışlarının, Marmara'nın doğusu (İstanbul, Yalova, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya) ve Doğu Anadolu'nun güneyi (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari) ile Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Çorum, Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Tekirdağ, Balıkesir ve Kırklareli çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah bölgenin doğusunda (İstanbul, Yalova, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya), öğle saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi (50-70 km/sa) tahmin ediliyor. Trakya kesimi ile sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu ve iç kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, Güney Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile sabah ve öğle saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği, yağışların, sabah saatlerinde Kırıkkale ve Yozgat, öğleden sonra Çankırı çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin batısında kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Zonguldak, Bolu, Düzce, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, kıyılarda yağmur, iç kesimleri ile zamanla bölge genelinde kar şeklinde olacağı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Çorum, gece saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, bölgenin iç kesimlerinde kar, kıyılarında yağmur ve zamanla karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl, öğleden sonra Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, bölgenin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur şeklinde olacağı bekleniyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.