Karabük'teki okullarda ücretsiz yemek hizmeti.

Karabük'teki okullarda ücretsiz yemek hizmeti.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş:- "İl genelinde sulu yemek yardımından 2 bin 997 öğrencimiz faydalanmaktadır. 2023-2024 eğitim öğretim sezonunda da inşallah 3 bin 500 öğrencimiz yemek yardımından faydalanacaktır"

KARABÜK (AA) - Karabük'te 2 bin 997 öğrenci Milli Eğitim Bakanlığının ücretsiz yemek hizmetinden yararlanıyor.

Taşımalı sistemle eğitim alan öğrencilere yemekleri, Karabük ve Safranbolu'daki öğretmenevlerinde, pansiyonlarda kalan öğrencilere de pansiyondaki aşçılar tarafından hazırlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, gazetecilere, 2022-2023 eğitim öğretim yılında 2 bin 26 öğrencinin Karabük merkez ve köylerinden taşımalı sistemle ücretsiz taşındığını söyledi.

Bu öğrencilerin okullarında sulu yemek yardımından da faydalandığını belirten Akbaş, 70 okul öncesi eğitim öğrencisinin de bu hizmetten yararlandığını ifade etti.

Akbaş, il genelinde 13 ortaöğretim pansiyonu ile bir imam hatip okulu pansiyonu olduğunu aktararak, şu bilgileri verdi:

"Yaklaşık 781 öğrencimiz de bu kapsamda sabah, öğle ve akşam yemeğinden faydalanıyor. Aynı zamanda pansiyonlarda kalan öğrencilerimize ara öğün olarak gerekli desteği veriyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla da 120 öğrencimize yemek yardımında bulunuluyor. İl genelinde sulu yemek yardımından 2 bin 997 öğrencimiz faydalanmaktadır. 2023-2024 eğitim öğretim sezonunda da inşallah 3 bin 500 öğrencimiz yemek yardımından faydalanacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.