Karabulut cinayetinde şok itiraf

Karabulut cinayetinde şok itiraf

Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili soruşturmadaki ihmaller zinciri, polislerin ifadeleriyle daha da netlik kazandı

Cem Garipoğlu'nu yakalamak için eve giden polisler ifadelerinde, "Sitenin girişinde yol verip yanımızdan geçen araçta Cem ve babası varmış" dedi.

Sabah gazetesinin haberine göre; olay gecesi Bahçeşehir'deki villaya giden polisler, ifadelerinde o sırada siteden çıkan bir araca yol verdiklerini, araçta da Cem Garipoğlu ve babasının olduğunu söyledi. Polis Sami Avcı, "Sitenin girişinde, gri renkli bir Megan'a yol verdik. Sonradan bu araçla Cem ve babasının gittiğini öğrendik" derken, Gökmen Karadağ da "Şelale Evleri'nin ana girişinde, jandarma aracı ters yönde gittiği için bir otomobile yol verdi. Eve gittiğimizde Cem'in kardeşi, 'Ağabeyim ve babam 5 dakika önce gitti' dedi" ifadesinde bulundu. Bu ifadeler, Münevver Karabulut'un kardeşi Enver Karabulut'un, "Cem Garipoğlu'nun fotoğraflarını polislere gösterdim. Ama polis, Cem ve babası siteden çıkarken onlara yol verdi" açıklamasıyla örtüştü.

"5 DAKİKA ÖNCE GİTTİ"

Görevi kötüye kullanmak iddiasıyla yargı önüne çıkacak olan polis Gökmen Karadağ, savcılık ifadesinde cinayetin işlendiği akşan önce cesedin bulunduğu Etiler'deki mahalleye daha sonra da Karabulut ailesinin evine gittiklerini belirterek şunları söyledi: "Münevver'in bilgisayarındaki Cem'in fotoğrafını flash diske kaydettik. Cem'i tanıdığını ve nerelerde olabileceğini bildiğini söyleyen maktülün kardeşi Enver Karabulut'u da yanımıza alarak Cem'in ikametine hareket ettik. Saat 23.00 sıralarında Bahçeşehir Jandarması'na geldik. Enver Karabulut, ikametin adresini tam bilmiyordu. Şelale Evleri 73 numaralı villayı karakol komutanı telefonda tarif etti. Bu nedenle 5-10 dakika zaman kaybı oldu. Saat 23.15-23.30 civarında villanın yanına geldik. Jandarma aracı, ters yönde ilerlediğimiz için karşıdan gelen bir otomobile sitenin giriş kapısının önünde yol verdi. Eve gidince, Cem'in 4-5 yaşındaki kız kardeşine 'Ağabeyin nerede?' diye soruldu. '5 dakika önce babamla gitti' dedi. Bunun üzerine polis Ahmet Burak Demirbaş, dışarı çıkıp çevreyi kontrol etti. Yol verdiğimiz Megan otomobilin yeniden siteye girip çıktığını, bu sırada plakayı aldığını söyledi. Hemen bölge amirimize plakayı verdik."

 

Etiketler :