Karadağ Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor

Karadağ Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor

Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak yarın Türkiye'ye geliyor.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç'in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine, 1-3 Mart tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi. Açıklamada, söz konusu ziyaretin 2006 yılında bağımsızlığını kazanmasından bu yana Karadağ'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı seviyesinde düzenlenecek ilk resmi ziyaret olması sebebiyle aynı bir önem taşıdığı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Vujanoviç'in ziyaretinin, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Gül'ün aralık 2009'da Karadağ'a yaptığı ziyarete iade anlamı taşıdığı belirtilen açıklamada, 23 Haziran 2010'da İstanbul'da yapılan zirve toplantısında Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci Dönem Başkanlığı'nı Türkiye'den devralan Karadağ'ın, bölgesel barış, istikrar ve işbirliğine yönelik katkılarının yanı sıra çok etnili ve çok kültürlü toplumsal yapısıyla bölgede örnek nitelikte bir ülke konumunda olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Vujanoviç'in Türkiye'yi ziyaretinin, Karadağ ile hızla gelişen ikili ilişkiler ile bölgesel ve uluslararası sorunların en üst düzeyde değerlendirilmesine ve ilave işbirliği fırsatlarının gözden geçirilmesine olanak tanıyacağı belirtildi.

Açıklamada, ziyaretin, Türkiye'nin Balkanlar'da barış, istikrar ve refahın pekiştirilmesine verdiği önemin ve bölge ülkelerinin Avrupa ve Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmelerine sağladığı desteğin bir kez daha teyit edilmesini de sağlayacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :