Karadayı Çankırılı Değil Dersim’liymiş

Karadayı Çankırılı Değil Dersim’liymiş

28 Şubat sürecinin bir numaralı ismi Org. Karadayı’nın, aslında Çankırılı olmadığı, yıllarca gerçek kimliğini sakladığı ortaya çıktı.

 

Özenle kamufle olan Karadayı, Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra dindarlara kan kusturmuştu.

İşte Karadayı’nın gerçek kimliği…

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 28 Şubat darbesinin Genelkurmay Başkanı Org. İsmail Hakkı Karadayı’nın Çankırı’ya sürülen Dersimli bir Alevi olduğu öne sürüldü. İddiaya göre, kamuoyunda Çankırılı olarak bilinen Karadayı, aslında 1930 Dersim Pülümür olayları esnasında Çankırı’ya sürülen bir Dersim Alevi’siydi.

Karadayı’nın bu gerçeği yıllarca silah arkadaşları ve kamuoyundan özenle gizlemesi dikkat çekiyor. 28 Şubat öncesi de kimliğini sır gibi saklayan Karadayı, TSK’nın başına geçtikten sonra mütedeyyin kesime kan kusturmuştu. 28 Şubat sürecinin organizatörlüğünü yapan Karadayı, Refahyol’un iktidardan uzaklaştırılmasında da başrol oynamıştı.

Dersimli gazeteci Mehmet Yürek de, Karadayı’nın kimliğini saklamasıyla ilgili şunları söylüyor: “İsmail Hakkı Karadayı, M. Kemal’in bilgi, emir ve direktifleriyle Kazım Orbay kumandasında gerçekleştirilen 1930 Dersim-Pülümür tedip ve tenkilinin (katliam) sürgünü bir ailenin çocuğudur. Sürgün yeri Çankırı ilidir.

Karadayı ailesinin kendilerini ve çocuklarını koruma refleksiyle Sünni mezhebinin vecibelerini ve gereklerini yerine getirdikleri doğrudur. Bu durum tamamıyla takiyyedir.

Bu bilgiyi emekli Cumhuriyet Savcısı- yazar (Türk Pen Kulübü Yöneticisi ve Cumhuriyet gazetesi yazarlarından) İsmet Kemal Karadayı vasıtasıyla öğrendim.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.