Karadayı hakkında suç duyurusu

Karadayı hakkında suç duyurusu

Konyalı bir vatandaş Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda Karadayı'nın Türk Ceza Kanunu'nun 309 ve 125'inci maddelerine göre yargılanması isteniyor.
Konya'da Harun Tokucu isimli bir vatandaş Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın internet sitelerine düşen ses kayıtlarında Türk milletine "cahil" dediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçesinde bir vatandaş olarak Karadayı'nın sözlerinin kendisini rencide etiğini savundu. İsmail Hakkı Karadayı'nın Türk Ceza Kanunu'nun "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenlere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır" hükmünü içeren 309. maddesine göre yargılanmasını istedi. Ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun 125'inci maddesinde belirtilen "Hakaret" suçundan da cezalandırılmasını isteyen Tokucu, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Son günlerde İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu ileri sürülerek internet sitelerinde yer alan ses kayıtlarında 80 milyonluk Türk milletini suçlayarak Cumhurbaşkanı seçemeyeceğini söylüyor. Ayrıca bu kişi Atatürk'ün kurduğu 86 yıllık Cumhuriyet'in en temel unsuru olan halkın, Fransa ve İsviçre gibi olmadığını ve cahil olduğunu söylüyor. Bir paşa torunu olarak milletin vicdanında derin yara açan bu şahsın yine milletin vicdanı olan Türk Mahkemelerinde yargılanarak gerekli cezayı alması gerekir."

Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu ileri sürülen ve internet sitelerinde yayınlanan ses kayıtlarında, şu ifadeler yer alıyordu; "Halk cahil, cumhurbaşkanını halkın seçmesi kadar tehlikeli bir şey yok Geçen üst düzey çok üst düzey bir komutanla konuştum, o da diyor ki yani hedefleri belli kesinle yani tereddüt etmenin âlemi yok. Bunların hedefleri kesin diyor. Bunun dışında başka bir şey düşünmemek lazım. Yani efendim demokrasi, insan hakları, özgürlük bunların hepsi bahane. Fevkalade tehlikeli.. Şey cumhurbaşkanını şey seçmesi. Böyle bir şey kısa zamanda olmaz, ondan sonra bir de Türk şeyin halkın seçmesi, kadar tehlikeli bir şey yok çünkü Türkiye Fransa, İsviçre değil halk cahil."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :