Karadayı'dan Evren taktiği!

Karadayı'dan Evren taktiği!

Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın polislerin kapısına dayandığı anda intihar edeceği iddia ediliyor.

12 Eylül darbesinden yargılanan Kenan Evren'in yargılama başlamadan önce söylediği 'Yargılanırsam kendimi öldürürüm' şeklindeki sözlerinin benzerini bu kez  de 28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı İsmail hakkı Karadayı söyledi.
 
Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın polislerin kapısına dayandığı anda intihar edeceği iddia edildi. Benzer cümleleri Kenan Evren de söylemiş ancak bu sözlerine rağmen yargılama başlamıştı. Kenan Evren ise kendini öldürmeye yönelik herhangi bir girşimde bulunmamıştı.
 
28 Şubat soruşturmasında MGK üyesi üç kuvvet komutanı tutuklandı. "Sıra TSK'nın tepesindeki İsmail Hakkı Karadayı'ya geldi" yorumları yapılıyor. Peki Karadayı ne yapacak?
 
İşte merak edilen komutanla ilgili Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Karadayı'nın aile dostunun kendisine anlattıklarını bugünkü köşesinde aktardı.
 
HİÇ DÜŞÜNMEM SIKARIM
 
(...)Birkaç kez gördüğüm ve bende çok düzgün bir adam izlenimi uyandıran dönemin Genelkurmay Başkam İsmail Hakkı Karadayı'ya şimdilik bir şey yok.
 Konuştuğum bir aile dostu ise çok tedirgin edici bir şey söyledi.
"Karadayı Paşa'yı ifadeye çağırırlarsa inşallah düzgün bir şekilde çağırırlar. Eğer bir sabah evine baskın yaparlarsa paşanın yapacaklarından çok korkuyorum." "Hayırdır, ne yapacak?" diye sordum.
 "Ailesine Ergenekon soruşturması döneminde söyledi. 'Eğer bir sabah eve gelip beni götürmeye kalkarlarsa, hiç düşünmem, beylik tabancamla kafama sıkarım' dedi. İnşallah böyle bir şey olmaz" diye yanıtladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.