Karadayı'dan millete ağır hakaret

Karadayı'dan millete ağır hakaret

Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen yeni bir ses kaydı yayınlandı. Kayıttaki ses halkı cumhurbaşkanı seçemeyecek kadar cahil görüyor.

Halk cahil, cumhurbaşkanını halkın seçmesi kadar tehlikeli bir şey yok, Bülent Tanla bana bildiri metnini okudu. Asker müdahale etmesi lazım ılımlı aday Vecdi Gönül projesi tuzak. Hikmet Çetin alternatif cumhurbaşkanı adayı Nur Serter Milli Eğitimi a'dan z'ye değiştirecek...

HALK CAHİL, CUMHURBAŞKANI SEÇEMEZ

Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen yeni bir ses kaydı yayınlandı. Video paylaşım sitelerine düşen kayıtta, Halkın Cumhurbaşkanı seçecek yetiye sahip olmadığı ve cahil olduğu belirtiliyor. Kayıttaki ses "Halk cahil, cumhurbaşkanını halkın seçmesi kadar tehlikeli bir şey yok" diyor.

BİLDİRİ METNİ HAZIR

Askeri müdahalenin gerekliliğini belirten ses, Bülent Tanla'nın kendisine bildiri metnini okuduğunu da belirtiyior. Kayıttaki ses, "Bülent Tanla bana bildiri metnini okudu. Asker müdahale etmesi lazım bugün sabah geldi yaa şeyy"

ASKERİN DUR DEMESİ LAZIM

İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen ses kaydında şu ifadeler dikkat çekiyor; "Tabii bunlar gene böyle şeyler yaparlarsa asker bugün dur der. Demesi lazım yavv. Biz nasıl dedik adamlara."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adı geçen Vecdi Gönül'ün tuzak proje olduğunu belirten kayıttaki ses, Hikmet Çetin'i alternatif aday olarak belirtiyor. Hikmet Çetin'in parti kurma çabaları eleştirilirken, seçim sonrası CHP başkanlığında bir koolisyon hükümetinden bahsediliyor.

ENCÜMEN-İ DANİŞ ÜYESİ NUR SERTER

Nur Serter'in Encümen-i Daniş üyesi olduğu ve milletvekili seçilirse Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilmesi gerektiği de yine kayıtlarde yer alıyor.


SES KAYDININ TAM METNİ:

Halk cahil, cumhurbaşkanını halkın seçmesi kadar tehlikeli bir şey yok Geçen üst düzey çok üst düzey bir komutanla konuştum, o da diyor ki yani hedefleri belli kesinle yani tereddüt etmenin âlemi yok. Bunların hedefleri kesin diyor. Bunun dışında başka bir şey düşünmemek lazım. Yani efendim demokrasi, insan hakları, özgürlük bunların hepsi bahane. Fevkalade tehlikeli.. Şey cumhurbaşkanını şey seçmesi. Böyle bir şey kısa zamanda olmaz, ondan sonra bir de Türk şeyin halkın seçmesi, kadar tehlikeli bir şey yok çünkü Türkiye Fransa, İsviçre değil halk cahil.

ASKER MÜDAHALE ETMELİ, BİLDİRİ METNİ HAZIR

Daha 25-30 sene askerin himayesinde gitmesi lazım demokrasinin, Türkiye'nin.. Hemen Onur Bey'e söyledim gerekirse yargıya mı müracaat edecekler böyle şey olur mu? Bülent Tanla bana bildiri metnini okudu. Asker müdahale etmesi lazım bugün sabah geldi yaa şeyy Bülent Tanla, orduevinde oturduk biraz 1 saat 1,5 saat kadar bugün yarın şey yayınlayacak, bildiri yayınlayacak, şeyini falan okudu metnini şimdi şeye gidiyor, ne yapın edin asker katılsın istemiyorum ama şu var hatta ben söyledim. Çünkü öyle bir haber aldım. Bende söylemiştim bunların istemediği bir şeye hayır hayır derseniz adam balkondan düşüyor tek eliyle tutunmuş kurtarması yok eğer buna yardım etmezsen bu adamı çıkartmazsan hain olursun vatan haini olursun, adam tek ülke bu vaziyete gelirse asker müdahale etmesi lazım.

Tabii bunlar gene böyle şeyler yaparlarsa asker bugün dur der. Demesi lazım yavv. Biz nasıl dedik adamlara. O bakımdan şimdi diğer partilerde kamuoyunda bir şey var. Halk Partisi daha ağırlık basacak falan diye, iki parti birleşmiş, ama bunun içinde çok uğraştım. İki parti birleşmiş, halk partisi yalnız son aldıkları o bir iki tane şey bir iki tane adam almışlar İsmail Amasyalı bilmem ne falan olmaz bunlar.

CHP BAŞKANLIĞINDA KOALİSYON

Bu seçimleri 4 parti girer benim hedefim, şey 4 parti girer bunların benim istediğim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin başkanlığında bir koalisyon. O takdirde şartlar çok değişir.
Ilımlı aday vecdi gönül projesi tuzak

3-4 ay evvel Onur Öymen'e yazdım, bu seçimde hükümetin tarafı başarılı olursa, ikinci seçimde büyük avantaj sağlar anlatabildim mi? İkincisi bu AKP'den birisi olursa Vecdi Gönül olabilir, olursa AKP iktidarı devam eder, tek parti iktidarı, otokrasi devam eder. Tek parti iktidarı, o mahsurlu tabi.. Mesela ben sanmıyorum ki bu adamın Sayın Sezer'in reddettiği bazı yasalara hayır diyeceğini sanmıyorum.

HİKMET ÇETİN'E CANIM SIKILDI

Hikmet Çetin alternatif cumhurbaşkanı adayı dün Hikmet Çetin'le konuştum. Dün gazetede bir şey okudum, Hikmet abi etrafında yeni bir parti diyor. Çok canım sıkıldı. Akşam aradım dedim ya hikmet bey bu ne anlama geliyor. Hakikaten doğru mu dedim efendim çok zorlanıyorum diyor valla ben size bir şey söyleyeyim dedim ben sizin dostluğunuzu gördüm. Ondan sonra büyük itibarınız var bir bu değerli şeyiniz hatta size dedim ben ilk defa söylemiştim. Benim cumhurbaşkanı adayım sensin diye söylemiştim. İki sene evvel. Ondan sonra bu dedim şeyi bırakın hangi parti sonradan adam oldu. Girersiniz yüzde bir ondan sonra sıradan bir lider olursunuz. Lider bile olamazsınız. Bu dedim çok önemli. Valla ben de öyle düşünüyorum dedi yarım saat 45 dakka konuştuk. O zaman senden ricam şeyle konuş Erkan Mumcu ile konuş ondan sonra bana geldiler ne yapalım dediler.

NUR SERTER MİLLİ EĞİTİM BAKANI

Nur Serter Milli Eğitimi a'dan z'ye değiştirecek. İlk iş şeyi halletmek lazım Milli Eğitimi hemen düzeltmek lazım, milli eğitimi a dan z ye kadar düzeltmek lazım. İnşallah bu Nur Serter kazanır da, Nur Serter bizim Encümen-i Danişte, onu da sonradan aldık biz kazanır da Milli Eğitim Bakanı olur, üniversitede rektör yardımcısı.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :