Karadeniz Usulü KAR FRENİ!

Karadeniz Usulü KAR FRENİ!

Yoğun kar yağışı sürücüler kadar yayalara da zor anlar yaşatıyor. Ancak Karadeniz insanının sınır tanımayan pratik zekası bu probleme de bir çözüm buldu.

Karadeniz'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sürücüler kadar yayalara da zor anlar yaşatıyor. Ancak Karadeniz insanının sınır tanımayan pratik zekası bu probleme de bir çözüm buldu.

Sinop'ta antencilik işiyle uğraştığı için "Anten Sadık" lakabıyla tanınan Sadık Aslan, otomobil zincirlerini bozarak ayakkabılarına monte etti. Tasarladığı kaymayan ayakkabılara "Anten Sadık Fren Sistemi" adını veren Sadık Aslan, sistemin patentini de almak istiyor.

Çevresindekilerin de kendisinden örnek alarak karda ve buzda kaymaktan kurtulduklarını dile getiren Sadık Aslan, "Benim evim Ada Mahallesi diye bilinen çok dik ve rampalık bir bölgede. Sabah kalktığımda yolda yürüyenlerin neredeyse yarısının kayarak düştüğünü gördüm. Ben de hemen eve dönerek eski araba zincirleriyle bu sistemi geliştirdim. 1 TL'ye mal olan bir sistem. Kırıkçı-çıkıkçıya gitsem en az 300 TL para öderdim diye düşünüyorum. Birçok kişi bu metodu kendilerine gösterdiğim için bana dua ediyor. Aslında çok basit bir metot ama belki hayat bile kurtarabilir. Karda düşerek yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun diyor ve henüz düşmeyenlere de bu sistemi öneriyorum" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :