Karadeniz'de Domuzlar Balıkçılara Saldırdı

Karadeniz'de Domuzlar Balıkçılara Saldırdı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, Rusya'dan yüzerek geldikleri iddia edilen domuzlar balıkçılara saldırdı.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, Rusya'dan yüzerek geldikleri iddia edilen domuzlar balıkçılara saldırdı.

Samsun'un Çarşamba ilçesi Çınarlık beldesi Yalı Mahallesi sahilinde denizde balıkçılara saldıran domuzlardan bir tanesini balıkçılar, diğerini ise havaalanı güvenlik görevlileri vurarak öldürdü. Karadeniz'de uzun süre yüzdükten sonra bitkin düşerek sahile çıkan yaban domuzları, Yalı Mahallesi sakinlerini görünce yeniden denize kaçtılar. Peşlerinden giden balıkçılara saldıran domuzlar, balıkçılara korkulu anlar yaşattı.

Sahilde yatan domuzların kendilerini görünce denize kaçtıklarını, denizde takip ettikleri hayvanlar saldırınca çok korktuklarını belirten balıkçı Mustafa Şeker, "10 gün önce burada kumların üzerinde izlerini görmüştüm. Deniz kenarına geldiğimde 2 tane domuz deniz kenarında yatıyordu. Arkadaşları çağırdım, bizi görünce denize kaçtılar. 2 saat önce de açık sularda balıkçılar görmüşler. Bir tanesini biz vurduk, bir tanesi de havaalanına girmiş, orada güvenlik görevlileri vurmuş" dedi.

Domuzların kayıklarına zarar verdiğini söyleyen Şeker, "Eskiden büyüklerimiz domuzların Rusya'dan yüzerek geldiğini söylüyorlardı. Domuzlar denize kaçtığında biz de arkadaşla peşlerinden gittik. Kayıkla yaklaştığımızda çoban köpeği insana nasıl saldırırsa öyle saldırdı bize, çok korktuk. Kıyıdakilere bağırarak kaçmalarını söyledik. Bize çok saldırdı, kayıkta izleri var. Korktuk, vurmak zorunda kaldık. Yoksa bizi öldüreceklerdi" diye konuştu.

haberkaradeniz.net

Etiketler :