Karadeniz'in en güvenli illeri

Karadeniz'in en güvenli illeri

Karadeniz'in en güvenli 3 şehri Trabzon, Amasya ve Artvin.

'En Güvenli Şehirler Raporu'na göre ilk 10 güvenli şehir sıralamasında Karadeniz Bölgesi'nden Amasya ile Trabzon yar aldı. Trabzon, Türkiye'nin en güvenli 4., Amasya 9. ve Artvin ise 10. oldu. Samsun ise 49. sırada yer aldı.

CNBC-e Bussines Dergisi, bu yıl üçüncüsünü hazırladığı 'Türkiye'nin Yaşanabilir İller Araştırması 2010 Raporu'nu yayınladı. 37 kriterde hazırlanan rapor, derginin eylül ayı sayısında okurlarının ilgisine sunuldu.

Şehirlerin suç oranlarının ve cezaevine giren hükümlü sayısının nüfusa oranlanarak yapılan araştırma, Emniyet Genel Müdürlüğü ile valiliklerden alınan istatistiki bilgilere dayanıyor. Buna göre, genelde sanayi şehirlerinde güvenlik alt sınırlarda gözüküyor, güvenliği üst sıralarda çıkan Doğu ve Güneydoğu illerinde aşiret otokontrolünün hakim olması suç işleme oranını düşürüyor.



İlginç bilgilerin yer aldığı Türkiye'nin en güvenli şehir sıralamasında Karadeniz Bölgesi'nden Trabzon, Amasya ve Artvin, ilk 10'a giren şehirlerden oldu. Türkiye'nin Yaşanabilir İller Araştırması'nın ilk 10 sırası 1. Muş, 2. Şırnak, 3. Şanlıurfa, 4. Trabzon, 5. Hakkari, 6. Mardin, 7. Niğde, 8. Karaman, 9. Amasya ve 10. Artvin olarak şekillendi.



Araştırmada, Rize 11. sıraya yerleşirken, onu 16. sıradaki Bayburt ile 24. sıradaki Sinop takip ediyor. Karadeniz Bölgesi'nin diğer illerinin sıralamadaki yeri şöyle: Bartın 71, Bolu, 62, Çorum 43, Düzce 44, Giresun 65, Gümüşhane 72, Kastamonu 75, Karabük 57, Ordu 61, Samsun 49, Tokat 45 ve Zonguldak ise 48 sırada yeraldı.

CİHAN

Etiketler :