Karadenizli mucitten dönen çardak

Karadenizli mucitten dönen çardak

Rizeli mucit Bilal Atasoy, bu kez rüzgarda dönen bir çardak yaptı.

Rize'nin Güneysu ilçesinde ilginç buluş ve tasarımlarıyla dikkat çeken 80 yaşındaki Bilal Atasoy, rüzgarda dönen ev, kaya içerisinde ev, 12 metre yerden yüksekte üç odalı 12 metre uzunluğundaki evin ardından şimdi de rüzgarda dönen çardak yaptı. Atasoy, bir ay üzerinde çalıştığı çılgın projesi ile bugüne kadar düşünülemeyen ve yapılamayan bir şeyi ilk kez yapmanın gururunu yaşadığını söyledi.


Her fırsatta yapılamayanı yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Atasoy, bu kez ilginç projesi için bir ay zaman harcadı. Büyük bir bilyenin üzerine ahşaptan yapılan çardakta dört adet rüzgar paneli bulunuyor. Hafif rüzgarlarda bile dönen çardağın içerisinde aynı anda dört kişi oturabiliyor. İlginç çardağın yapımında tek kuruş harcamayan Atasoy, komşularından destek aldığını belirtti.
En büyük hayalinin uçmak olduğunu belirten Atasoy, şöyle konuştu: "Dönmeyi ve uçmayı çok seviyorum. Kendimi Mevlana'nın semazenleri gibi hissediyorum. Uçmak istiyorum. Bir helikopter projem var ama halen hayata geçiremedim. Galiba yaşlanıyorum. Helikopter için sponsora da ihtiyacım olacak."
Atasoy, ilk kez 2002 yılında yaptığı dönen evle dikkat çekmişti. Ardından sıcaklardan bunalan Atasoy, dev bir kayayı oyarak içerisine ev yaptı. Daha sonra bu eve 12 metre uzunluğunda yerden 12 metre yükseklikte üç oda ilave etti. Atasoy, ilginç evi çelik halatlar yardımıyla havada asılı tutmayı başarmıştı.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.