Karakolda dayak davasnda garip gelişmeler

Karakolda dayak davasnda garip gelişmeler

Karakolda bir kadının polisler tarafından feci şekilde dövülmesiyle ilgili davada tanıklar bir bir ifade değiştirmeye başladı. Mağdurun avukatları tanıkların tehdit edildiğini ileri sürüyor

İzmir Karabağlar’da karakolda polislerin feci şekilde dövdükleri kamera görüntüleri ile ortaya çıkan Fevziye Cengiz’in yargılandığı davanın çarşamba günü yapılan duruşmasında, Cengiz’in gözaltına alındığı müzikholde garson olarak çalışan Sıdıka Yufkar tanık olarak dinlendi. Cengiz’in feci şekilde dövüldüğü gün, polislerin Cengiz hakkında kendilerine direndiği, kollarına vurup tırmaladığı ve küfür ettiği iddiasıyla şikayetçi olmaları üzerine tanık olarak karakolda ifadesi alınan Yufkar, Cengiz’i daha önce tanımadığı, polislere direnip küfrettiğini duymadığı yönünde ifade vermişti.
 
Ancak Yufkar, aradan 7 ay geçtikten sonra mahkemede verdiği ifadede Cengiz’in müzikholde garson olarak çalıştığını, polislere direnip küfür ettiğini iddia etti. Mahkemenin iki ifade arasındaki çelişkiyi sorması üzerine de “Benim şu anki ifadem daha doğru ve teferruatlıdır, çünkü olay günü alkollüydüm” dedi. Yufkar’ın alkollü iken yaşadıklarını, ilk gün verdiği ifadenin tam tersi biçiminde hatırladığını iddia etmesi Cengiz’in avukatlarının da tepkisini çekti.
 
İlk ifade Cengiz lehine
 
Cengiz hakkında açılan davada daha önce dinlenen müzikholün sahibi ve diğer çalışanlar da ilk gün verdikleri ifadelerin aksine Cengiz aleyhine ifade vermişlerdi. Bütün tanıkların bu şekilde ifade değiştirmesi dikkat çekti.
 
Tanıkların verdiği ilk ifadeler tamamen mağdur kadını doğruluyordu. Karakolda alınan ilk ifadelerde müzikholde çalışan kadın garsonlardan ikisi Fevziye Cengiz’in küfür ettiğini duymadıklarını belirtirken müzikholün müdürü Turgay Çetin de Fevziye Cengiz’in işyerinde müşteri olarak bulunduğunu, kimliği olmadığı için götürülmeye çalışıldığı sırada “Ben müşteriyim, eğlenmeye hakkım yok mu, siz kimsiniz beni götüremezsiniz” dediğini anlatmıştı.
 
Bu ifadelere rağmen polisler, “Fevziye Cengiz kolumuza vurdu, tırmaladı, küfretti” iddialarını içeren tutanak düzenlemişlerdi. Savcı Ahmet Küçükpınar da tanıkların aleyhe bir beyanı olmamasına rağmen, tamamen polis tutanağını baz alarak Fevziye Cengiz hakkında 6.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.
 
Açılan davanın İzmir 15. Sulh Ceza Mahkemesi’nde geçen kasım ayında görülen ilk duruşmasında ifade veren kadın garsonlar ifade değiştirerek Cengiz’in polislere küfür ettiğini, mukavemet göstererem onlara vurduğunu iddia etmişlerdi.
 
Müzikhol sahibi Turgay Çetin de ifade değiştirerek Fevziye Cengiz’in müzikholde çalıştığını, yanındakinin eşi değil, müşterisi olduğunu, polislere küfür edip direndiğini ileri sürmüştü.
 
Kaynak: VATAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.