Karakoldaki ölümde derin şüphe

Karakoldaki ölümde derin şüphe

Bir erin intihar ettiği Bozkurt Jandarma Komutanlığı’nda inceleme yapıldı. Korkunç gerçekler gün yüzüne çıktı.

Jandarma Er Caner Bahar’ın askerliğini yaptığı Kastamonu’da intihar etmesi, çarpıcı iddialarla birlikte önemli belgeleri de gün yüzüne çıkardı. Bozkurt İlçe Jandarma Komutanlığı’nda inceleme yapan Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, personel arasında yaptığı ankette ilginç bulgulara ulaştı. İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Mehmet Tesbihli’nin sert tutum ve davranışları dolayısıyla huzursuzluğa yol açtığı, askerilerin bu tavır dolayısıyla ‘kendilerine zarar vermeyi dahi’ düşündükleri kayıtlara geçti.

KORKU VE PANİK

Kastamonu İl Jandarma Komutanı J. Albay Ufuk Özsoy, 1 Aralık 2008 tarihinde Karakol Komutanı Mehmet Tesbihli’ye gönderdiği ‘GİZLİ’ ibareli yazıda, “Olumsuz davranışlarınız neticesinde personelin tamamı korku ve panik içerisinde. Bir kısmı sizin yüzünüzden kendisine zarar vermeyi bile ifade etti. Disiplini sağladığınızı zannederek huzursuzluğun kaynağı oldunuz. Bu tutum ve davranışlarınıza devam etmeniz halinde hakkınızda işlem yapılacak” uyarısında bulundu.

3 AYDA İKİ UYARI ALDI

Albay Özsoy, Başçavuş Tesbihli’ye 22 Ekim 2008’de gönderdiği yazıda da, “Tutum ve davranışlar nedeniyle birliğinizin moralini bozuyorsunuz. Personele hakaret edip aşağıladığınız için huzursuzluk had safhada. Sevgi ve saygı ortamı kaybolmuş, huzursuzluk artarak devam etmiş” şeklinde uyarmış.

HABER: Serbest ÖZDEN / İSTANBUL

Etiketler :