Karamehmet medyaya ağırlığını koyuyor!

Karamehmet medyaya ağırlığını koyuyor!

Show TV ve Akşam'ın da aralarında bulunduğu yayın organlarını yabancı ortağa satarak medya grubuna yeni kaynak yaratma hamlesinde sona gelindi.

 

Çukurova'nın patronu Mehmet Emin Karamehmet, Show TV ve Akşam'ın da aralarında bulunduğu yayın organlarını yabancı ortağa satarak medya grubuna yeni kaynak yaratma hamlesinde sona geldi. İşte ayrıntılar...

 

Akşam, Güneş, Tercüman gazeteleri Show TV, Alem dergisi, Lig Radyo, Alem FM, Skyturk kanalı ve reklam pazarlama şirketi Mepaş'ın içinde bulunduğu TurkMedya iştiraki yabancı bir fon ile ortaklık için sona geldi.

Çukurova ile yabancı yatrım fonu ortaklaşa yeni bir şirket kuracak. Şirketin adı büyük ihtimalle Yeni Medya olacak. Ortaklığın yüzde 51'i Çukurova'da kalacak. Bu şirket için yabancı ortak nakit para koyacak, Çukurova ise mevcut varlıklarının üzerinde şirket hissesine denk gelecek kadar para koyacak. Yani sadece yabancılar değil Karamehmet de para yatırıyor.

Anlaşmaya göre ilk 3 yılın sonunda ya da opsiyonel olarak 5 yılın sonunda yabancı ortak gelişmelerden mennun kalmazsa koyduğu parayı dolar ya euro para birimleri (hangisini isterse) üzerinden mevcut piyasa faizi dahil geri alıp çıkabilecek. Yani Çukurova Grubu, ortağı 3 ya da 5 yılın sonunda çıkmak isterse aldığı parayı faiziyle iade etmeyi taahhüt ediyor.

İki taraf önümüzdeki dönem yeni koydukları kaynakla yapılacak yatırımlar sonrası medyada büyümeyi hedefliyor. Bunun için DIGITURK platformu üzerine çok sayıda tematik kanal kurulup yeni gazete ve dergilerle dijital medyaya yatırım yapılacak.  Nihai imza için yabancı fonun önerdiği miktara Karamehmet'in onayı bekleniyor. Fakat iki taraf arasında çok fark kalmadığı için rakamda uzlaşma bekleniyor. Eğer parada anlaşılırsa yasal prosedürün tamamlanması sonrası imzalar atılacak. Bu da en erken yaz aylarında gerçekleşebilir.

medyatava

Etiketler :