Karar okunursa vekilliği düşecek

Karar okunursa vekilliği düşecek

Hakkındaki ceza Yartıgay tarafından onaylanan HDP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel'in vekilliği, onama kararının Meclis'te okunmasının ardından düşecek.

Hakkındaki 8 yıl 9 ay mahkumiyet kararı Yargıtay'ca onanan HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in milletvekilliği, bu kararınTBMM Genel Kurulu'nda okunmasının ardından düşecek.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, "PKK silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan verdiği 8 yıl 9 aylık mahkumiyet kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nce onanan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in milletvekilliği sona erecek.

Yargıtay, bu onama kararını, cezayı verenİstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderecek. Mahkeme de İstanbul Milletvekili olması nedeniyle Tuncel hakkında verilen bu kararı TBMM Başkanlığı'na gönderecek.

TBMM Başkanlığı da onama kararını TBMM Genel Kurulu'nda okutarak milletvekillerinin bilgisine sunacak. Hakkındaki mahkumiyet kararının Genel Kurul'da okunmasıyla da Tuncel'in milletvekilliği düşecek.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan HDP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel, bu davada tutuklu yargılanırken 2007 yılında milletvekili seçilmiş ve tahliye edilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.